Kauno pareigūnai išaiškino internetu bendrovę siekiančius apmauti sukčius | kl.lt

KAUNO PAREIGŪNAI IŠAIŠKINO INTERNETU BENDROVĘ SIEKIANČIUS APMAUTI SUKČIUS

  • 2

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaukę informacijos, kad į bendrovę, vykdančią didmeninę ir mažmeninę prekybą įvairiomis prekėmis, elektroniniu paštu, kreipėsi asmenys, melagingai prisistatantys nuolatinių klientų, realiai veikiančios bendrovės atstovais, ne tik sulaikė du asmenis, įtariamus sukčiavimu, bet ir nustatė asmenis, kurie atlikdami bausmę įkalinimo įstaigoje galimai organizavo šią veiklą.

Įtarimą įmonės atstovams sukėlė nuolatinių klientų atsiųstas prašymas įsigyti kompiuterinės technikos. Elektroninio laiško gavėjai pastebėjo, kad elektroninio pašto adresas skiriasi nuo jų nuolatinių klientų naudojamo elektroninio pašto – bendrovės pavadinimas paliktas, tačiau pakeistas serverio pavadinimas.

Atlikus neatidėliotinus ikiteisminio tyrimo veiksmus rugpjūčio 8 d. Kauno kriminalistai, tiriantys ekonominius nusikaltimus, sulaikė du asmenis, susijusius su šiuo įvykiu. Jurbako rajone sulaikytas elektroniniu paštu užsakytų prekių atėjęs pasiimti 24-erių metų vyras, o Kauno rajone sulaikyta galima 50-ies metų bendrininkė. Taip pat buvo nustatyti galimi nusikalstamos veikos organizatoriai, šiuo metu atliekantys bausmę vienoje iš Lietuvos įkalinimo įstaigų.

Pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sukčiauti. Už tai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d. gresia viešieji darbai, arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaunietis

Nu ką, negaus bachūriukai pingėlių, teks net ilgiau valdišką košę srėbti vietoj zonos parduotuvės karbonadų. Šaunuoliai policininkai.

neturi pareigūnai

kaip priversti dirbti viešuosius darbus, tai šitokį žygdarbį atliko, nes senas žmogus kitokiu adresu prisistatė. Varge tu varge...apgailėtini...reik medalį užkabint

SUSIJUSIOS NAUJIENOS