Kauno pareigūnams raudonas šviesoforo signalas negalioja? | kl.lt

KAUNO PAREIGŪNAMS RAUDONAS ŠVIESOFORO SIGNALAS NEGALIOJA?

Socialiniuose tinkluose plinta įrašas, kaip Kaune policijos pareigūnai pervažiuoja geležinkelio pervažą, degant raudonam šviesoforo signalui. Toks policijos veiksmas sukėlė aršias diskusijas.

Šiurkštus pažeidimas

Kauniečiai socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip Kauno policijos pareigūnai per Amalių sankryžą pervažiuoja dar degant raudonam šviesoforo signalui. Įraše matyti, jog policijos automobilis prie pervažos stovėjo pirmas eilėje. Atitvaras, skiriantis geležinkelį nuo gatvės, dar nebuvo iki galo pakilęs, o policininkai jau pajudėjo. Pervažą jie kirto dar degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Kelių eismo taisyklėse (KET) nurodyta, kad draudžiama įvažiuoti ar įeiti į geležinkelio pervažą, kai užtvaras nuleistas arba pradeda leistis, savavališkai pakelti užtvarą arba jį apvažiuoti (apeiti). Šiuo atveju internautai įsitikinę, kad pareigūnams skubėti nebuvo būtinybės.

 

 

Pasipiktinimo banga

Žmonės piktinasi, kad už tokį pažeidimą paprastiems vairuotojams gresia didelė bauda arba net vairuotojo pažymėjimo atėmimas. Socialinių tinklų vartotojai tikino, kad policijos pareigūnai nebuvo įsijungę švyturėlių, todėl negalima aiškinti, kad jie skubėjo į įvykį.

„Atimt jiems teises“, – tiesiai šviesiai rėžė „Facebook“ vartotojas Gintaras.

„Juk jiems KET negalioja“, – antrino Igoris.

Kiti feisbuko grupės „Kur stovi policija Kaune“ nariai taip pat buvo negailestingi ir siūlė įrašą nusiųsti ne tik Kauno apskrities vyriausiam policijos, bet ir generaliniam komisarui. Visgi, kai kurie internautai neslėpė nusivylimo sakydami, kad pareigūnai išsisuks, nes policija sugalvos kokį neįtikėtiną paaiškinimą.

Aiškinsis situaciją

Portalas kauno.diena.lt Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) komunikacijos specialistų užklausė, kodėl pareigūnai kirto Amalių geležinkelio pervažą, nors dar degė raudonas šviesoforo signalas. Policijos atstovai patikino, kad vadovai aiškinsis situaciją.

„Dėkojame už pateiktą vaizdinę medžiagą. Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai priims sprendimą vairuotojo atžvilgiu, prieš tai įvertinę vaizdinėje medžiagoje matomą policijos pareigūno manevrą bei galimas tokio elgesio kelyje priežastis.

Kauno apskrities policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei ragina visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112. Taip pat primename, kad visuomet pastebėjus Kelių eismo taisyklių pažeidimus galima pranešti naudojantis elektroninių policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt“, – dėstoma atsakyme.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

...

Visi čia tulžimi trykštantys pamiršta kad policija dar turi tokią bausmę kaip įspėjimą - negi jie nori tokios galimybės sau atsisakyt?

ignui

skubėjimui yr migalkos

Ignas

Nesuprantu,iš kur tiek piktumo.Kuris iš jūsų savo darbe rizikuojate sveikata at gyvybę.Jei kas,riekiate-policija!gelbėkit!Rašo tie,kurios policija baudė už pažeidimus.Jeigu važiavo per raudoną,reiškia skubėjo kam tai padėti,todėl uzsiciaupkyte
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS