Kauno teismas narplios tragiškai pasibaigusį kirgizų konfliktą | kl.lt

KAUNO TEISMAS NARPLIOS TRAGIŠKAI PASIBAIGUSĮ KIRGIZŲ KONFLIKTĄ

Kauno teisėsaugininkai baigė ikiteisminį tyrimą dėl tolimųjų reisų vairuotojo iš Kirgizijos nužudymo, nuo kurio prasidėjo pastarojo meto žudynės Kaune, susijusios su čia komandiruotėn atvykusiais buvusių sovietinių respublikų piliečiais.

Kaip jau rašyta, 64-erių metų kirgizo N.K. kūnas su durtine žaizda krūtinėje, padedant visuomenei, pernykštę gruodžio 3-iąją buvo rastas vienoje Kėdainių rajono Josvainių miestelio automobilių stovėjimo aikštelėje – sunkvežimio „Mercedes Benz Actros“, kuriuo jis į Lietuvą iš Biškeko atvežė žuvies krovinį, kabinoje.

Dar viena dūrio peiliu žymė aptikta ir sėdynėje. Manoma, kad ne iš karto pataikyta.

Nuo patirto sužalojimo N.K. mirė įvykio vietoje.

 G. Minelgaitės-Dautorės / „Rinkos aikštė“ nuotr.

Kaltinimas dėl jo nužudymo pareikštas taip pat Kirgizijos pilietybę turinčiam 45-erių rusui V.T., kuris prieš porą dienų iki šio radinio atvyko į Kauno policiją ir dėjosi labai susirūpinęs dėl 20 metų vyresnio N.K. – kitos Biškeko įmonės vairuotojo, kartu su juo vežusio Lietuvon žuvies krovinį, dingimo. V.T. teigė matęs dingusįjį prieš jam išvykstant naujo krovinio į Klaipėdą. Esą jis pats dar kurį laiką buvo likęs Kaune – iki išvykimo į Belgiją.

Pergudrauti Kauno teisėsaugininkų V.T. nepavyko. Jam pareikštas kaltinimas lapkričio paskutinėmis dienomis girtaujant su N.K. šį nužudžius. Nusikaltimo laikas atkurtas, remiantis vaizdo kameromis, įamžinusiomis N.K. dar gyvą. Manoma, kad jis buvo nužudytas konflikto metu. Velionio kabinoje aptikta išgertuvių liekanų, tarp kurių buvo ir degtinės butelis. Ir šį nusikaltimą V.T. padarė Kaune - prie bazės, kurioje jiedu iškrovė savo krovinius. Tačiau vėliau nuvežė savo aukos kūną jo sunkvežimiu į Josvainius ir ten palikęs grįžo atgal į Kauną.

V.T. prisipažįsta tik leidęs laisvalaikį su N.K. Tačiau šio nežudęs.

V.T. buvo sulaikytas gruodžio 5-ąją – tą pačią dieną, kai buvo gautas jo Europos arešto orderis, Belgijoje, į kurią išskubėjo po apsilankymo Kauno policijoje. 

V.T. tada buvo parskraidintas į Lietuvą po devynių dienų. Planus tai padaryti anksčiau tada sujaukė Europą pernykščio gruodžio viduryje užklojęs gausus sniegas.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Nuo to laiko V.T. yra suimtas. Pagal Lietuvos įstatymus jam gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Jis prisipažįsta jau buvęs teistas ir Kirgizijoje. Tačiau, pasitikslinti už ką, nepavyko. O pats V.T., kaip ir naujo jam inkriminuojamo nusikaltimo atveju, linkęs pasakoti apie tai, kaip įmanoma, palankiau sau.

Šis ikiteisminis tyrimas užtruko dėl bylos medžiagos vertimo į rusų kalbą. V.T. pageidavimu, teko versti beveik visą jos tomą. Kaip ir į 50 lapų sugulusį jam pareikštą kaltinimą.

Byla perduota Kauno apygardos teismui.

 

 

GALERIJA

  • Kauno teismas narplios tragiškai pasibaigusį kirgizų konfliktą
  • Kauno teismas narplios tragiškai pasibaigusį kirgizų konfliktą
  • Kauno teismas narplios tragiškai pasibaigusį kirgizų konfliktą
  • Kauno teismas narplios tragiškai pasibaigusį kirgizų konfliktą
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS