Šūviai nuaidėjo po metus trukusių grasinimų | kl.lt

ŠŪVIAI NUAIDĖJO PO METUS TRUKUSIŲ GRASINIMŲ

Naktį į pirmadienį senajame Žaliakalnyje esančioje Puntuko gatvelėje nutiko įvykiai, grąžinantys į liūdnos šlovės 90-uosius. Portalo kauno.diena.lt žurnalistams antradienio vidurdienį lankantis įvykio vietoje, neblaivios gaujos aukos kieme tebesimėtė ginklų dalys. 

Žodžiai virto kūnu

Šio brutalaus išpuolio taikinys – 34-erių metų santechnikas, kurio plaštakoje matėsi šratų paliktos žymės, neslėpė, kad jau kone metus gyvena kaip ant parako statinės. Ypač tada, kai jo 30-metis pažįstamas, su kuriuo anksčiau dirbo statybose, padaugina alkoholio.

Dėl nepatikimumo pastarasis buvo išbrauktas iš pažįstamų rato. Ir dabar, kai padaugina alkoholio, suvedinėja dėl to sąskaitas.

Tačiau iki šiol terorizuodavo tik skambučiais bei grasinimais telefonu. O naktį į pirmadienį, pasitelkęs pagalbon panašiai apgirtusius asmenis, ėmėsi ir veiksmų. Neatmetama, kad veiksmų planas gimė bevartojant alkoholį.

Nukentėjo ir kolega

Pirmojo tos nakties antskrydžio liudininkais tapo tik santechniko namiškiai bei kaimynai. Jis pats dar nebuvo spėjęs grįžti iš komandiruotės.

Grįžęs iš jos vyras rado išdaužtą namo lango stiklą. Tai apie dešimtą valandą vakaro, kai namiškiai, tarp kurių buvo ir mažamečių vaikų, jau buvo sugulę, padarė tvorą peršokęs vienas iš keršytojų. Po to jis grįžo pas draugus, laukusius jo BMW automobilyje, ir visi nurūko, kaip vėliau paaiškėjo, Šilainių link. Ten brautasi į viename daugiabutyje gyvenančio santechniko kolegos namus. Įsilaužti nepavyko, tačiau apgadintos durys. 

Vėliau BMW ekipažas vėl grįžo į Žaliakalnį. Pagal tolesnį įvykių scenarijų – su kur kas grėsmingesniais planais.

Vienas prieš keturis

Iš komandiruotės grįžęs santechnikas apie antrą valandą nakties buvo užkluptas kieme berūkantis. Atsidūręs vienas prieš keturis, kurių rankose buvo du ginklai, teleskopinė lazda bei peilis, jis teigė spėjęs nusitverti plastmasinio vamzdžio dalį. Juo pavyko išmušti iš rankų vieno užpuoliko turėtą ginklą.

Užpultajam bandė padėti ir namiškiai. Tarp jų – ir išsigandęs mažametis vaikas. Laimė, netrukus pasirodė iškviesta policija. Į veidą aukai taikęsi užpuolikai puolė bėgti, palikę nusikaltimo vietoje ir dalį turėtų ginklų. Tačiau  buvo sulaikyti, nespėję smarkiai apgadinti kaimynų tvorų. Apdaužytas tik šias taranavęs jų BMW.

Areštinėje neužsibus

Įvykio metu nukentėjo ir užpuolikų aukos BMW, stovėjęs namo kieme. Šis, kaip ir savininkas, buvo apšaudytas šratiniais šoviniais.

"Teko atsiprašyti ne vieno kaimyno, kuris tąnakt buvo pakeltas iš miegų", – pasakojo nukentėjusysis. 

Policija pranešė dėl šio išpuolio sulaikiusi keturis 27-31-erių metų asmenis. Pirminiais duomenimis, visi jie, kaip ir nusikaltimo organizatoriumi laikomas prasigerti baigiantis buvęs statybininkas, – taip pat Žaliakalnio gyventojai. Trys iš jų buvo neblaivūs (nuo 1,18 iki 1,33 prom.). Ketvirtas, greičiausiai, vairuotojas – blaivus.  

Tačiau pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo kuruojantis prokuroras dėl jų suėmimo nusprendė į teismą nesikreipti. Esą nusikaltimas, kuriuo jie įtariami, priskiriamas nesunkiems. O tokiais atvejais teismai prašymus dėl suėmimų linkę atmesti. Be to, sprendžiant iš to, kad šis ikiteisminis tyrimas patikėtas ne Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams, įtariamieji dar nėra priskiriami Kauno gaujoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Brone

Pritariu-cia ne zurnaliste,o savo nuomone skleidzianti,purvais besidrabstanti pletku pikta "boba'.kada gi baigsis jos purvasklaida?arogansija?nuzmogejimas....

Anonimas

kai turi tokiu pazystamu tai ko dar tiketis

Ricardas

Ar zinote,kaip pereita rudeni buvo sumustas vairuojas ji,ji muse du vyrai,yra is kliniku yra tochorama,kad ateje pinigu reikalovo,neblaivus.Nukentejes i darba neejo trys mensius.Gulejo namuose menesi.Geta teisesaugai,nuo nukentejusio,niekaip neprieme pareiskimo,o pareismima galejo,tik advokatas rasyi.Biznis,biznyje. Muse desimt minuciu 2 zmones.Matyt pasiskunde draugams.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS