Kauną sukrėtęs vaizdo įrašas: kodėl viešinama sena talžomos merginos istorija? | kl.lt

KAUNĄ SUKRĖTĘS VAIZDO ĮRAŠAS: KODĖL VIEŠINAMA SENA TALŽOMOS MERGINOS ISTORIJA?

Policija nustatė, kad savaitgalį žiniasklaidai išplatintas ir visuomenę sukrėtęs vaizdo įrašas daugiau nei metų senumo.

Visuomenė darosi nepakanti patyčioms ir muštynėms, todėl bet kokia smurto apraiška sutinkama audringai.

Savaitgalį žiniasklaidą pasiekė vaizdo įrašas, kuriame aiškiai matyti, kaip keli paaugliai spardo ant žemės sėdinčią merginą.

Veidą užsidengusi mergaitė nė nesipriešina, tik laukia kol egzekucijos dalyviai baigs savo darbą.

Po vaizdo įrašo paviešinimo, policija ėmėsi savo veiksmų, tačiau jau praėjusį šeštadienį preliminariai informavo, kad visuomenę sukrėtęs įvykis gali būti senas ir jau išaiškintas.

Šiuo konkrečiu atveju Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Justina Kazragytė informavo, kad 2017 metais gruodžio 26 d. Kauno miesto Centro policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d. ir 284 str. t. y. dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorės Sigitos Blum.

Byla 2018 metais balandžio 26 dieną buvo perduota Kauno apylinkės teismui. Pernai rugpjūtį šioje byloje buvo nuteista viena nepilnametė.

„Daugiau duomenų, turint omenyje, kad proceso dalyviai yra nepilnamečiai, o nepilnamečių duomenys neskelbtini, suteikti negalime“, – portalą kauno.diena.lt informavo Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Izabelė Bočkienė.

Kyla klausimas: kodėl praėjus daugiau nei metams po įvykio ir jau keliems mėnesiams po nuosprendžio kažkas, stebėjęs ir filmavęs egzekuciją, nutarė viešai pasimėgauti paauglių demonstruojamu smurtu? Ką norėta pasakyti? Dar kartą priminti mušamai paauglei tą nelemtą dieną ar atkreipti dėmesį, kad egzekucijoje dalyvavo ne vienas asmuo?

Kol kas atsakymų į šiuos klausimus nėra, tačiau panašu, kad policija neapsiribos tik nuraminimu, kad nufilmuotas vaizdelis jiems žinomas ir padaryti visi būtiniausi veiksmai.

„Šiuo metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariate dėl pasirodžiusios vaizdinės informacijos viešojoje erdvėje atliekamas įvykio aplinkybių patikslinimas“, – informavo policijos atstovė J.Kazragytė.

Atstovė taip pat pridūrė, kad Kauno apskrities policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už jų neabejingumą bei teikiamą informaciją.

Pareigūnai visuomet nedelsiant reaguoja į visus gautus pranešimus, tad primenama, jog apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus gyventojai visuomet informuotų bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ateis laikai kaip JAV

Kai "demokratiskos" visuomenes tycia nesprendziamos problemos, nurasant jas ant "rusai puola", bus sprendziamos amerikietiskai, kai pazeidziami vaikai prades gintis ginklais.

Muša,

O niekas nesistengia išsiaiškinti. Tiek Rasos gimnazijoje muštynes "užtušavo"-nėra kaltų,greičiausiai dėl įtakingo tėvo. Tą merginą daužė. Girdėjosi kitos "draugės"juokas. Mokyklos direktorius "nusiplovė" sakydamas,jog blogai įžiūri,kad ne jo m-klos mokiniai. Bet visi šie parazitiniai jaunuoliai ne iš mėnulio. Niekas,nei mokyklų vadovai,nei policija tinkamai nedirba-"moja chata iz kraju". Kas ateity laukia? Kuo tolyn,tuo blogyn.

Kaunietis

Na mes prisimename ir dar senesniu istoriju. Pavyzdziui, kaip viena boba nuo laiptu nuleke.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS