Milijonieriaus A. Rapalio žudikas keičia parodymus | kl.lt

MILIJONIERIAUS A. RAPALIO ŽUDIKAS KEIČIA PARODYMUS

  • 10

Penktadienį Kauno apygardos teisme, nagrinėjančiame milijonieriaus Aurimo Rapalio nužudymo bylą, pagaliau parodymus davė šiuo didelį atgarsį sukėlusiu nusikaltimu kaltinamas 18-metis Edgaras Januškevičius iš Ruklos. Po jo parodymų į kitą teismo posėdį apklausai kviečiama ikiteisminį tyrimą atlikusi policijos tyrėja bei teismo medicinos ekspertė, konstatavusi, kokiomis aplinkybėmis buvo sužalotas nužudytasis.

Tai nuspręsta po to, kai E.Januškevičius ėmė keisti ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus. Pasiteiravus, kodėl jis tada apie šį įvykį pasakojo kiek kitaip, teisiamasis pareiškė, kad tai – jį apklausinėjusios tyrėjos spaudimo pasekmė.

Teisme E.Januškevičius pareiškė, kad jo pagrindinis tikslas buvo ne A.Rapalio automobiliai, bet pinigai. Esą ne kartą matė jo piniginėje krūvas banknotų. Ketino išleisti grobį naujiems drabužiams, pragyvenimui bei pramogoms.

Be to, teisiamasis teigė neturėjęs tikslo nužudyti savo vyresniojo draugo, kuris jį mokė dirbti kompiuteriu bei programuoti. Į tiesų šviesų prokurorės klausimą, ar jie neturėjo lytinių santykių, E.Januškevičius atsakė neigiamai.

Teisme jis pasakojo užpuolęs A.Rapalį ne lovoje, kaip teigė net per šešias apklausas ikiteisminio tyrimo metu, o vaikščiojantį po butą. Dėl to į kitą posėdį kviečiama ir teismo medicinos ekspertė, kurios išvadoje teigiama, kad A.Rapalis patyrė sužalojimus gulėdamas.

E.Januškevičius neigia ir smogęs jam peiliu 11 kartų, kaip teigiama ekspertės išvadoje. Anot teisiamojo, buvę tik keli kartai.

E.Januškevičius pasakojo, kad A.Rapalio nužudymo atveju jis ketinęs šio kūną palikti nusikaltimo vietoje, vildamasis, kad anksčiau ar vėliau šį radus, jo niekas neįtartų. Tačiau užpultajam pasipriešinus bei sužalojus ir jį, teisiamasis prisipažino sutrikęs ir nebežinojęs, ką daryti. Todėl skambinęs seseriai, o šiai patarus, pasidavė teisėsaugininkams, pats atidarydamas aukos buto, kuriame buvo užsirakinęs, duris.

E.Januškevičius teigė, kad gailisi dėl to, ką padarė, ir atsiprašė. Tačiau nukentėjusiaisiais pripažinti jo aukos motina bei brolis to negirdėjo, kaip ir apie pusantros valandos trukusių E.Januškevičiaus parodymų. Davę parodymus pirmojo posėdžio metu, daugiau šiame teismo procese jie nedalyvauja.

Jiems atstovauja advokatas.

Kaip jau rašyta, maksimali E.Januškevičiui, kuris šio nusikaltimo metu dar buvo nepilnametis, gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

nuomonė

Bachurai is zonos turi žiūrėti i si vaika kaip i auka o ne kaip i gaidi žudiką.juk ur taip cia viskas aisku.net mirusio seima toliau byloje nedalyvauja-zino tiesa.

????

vaikus naktim kompiuteriu dirbt mokino?

Siaip

Cia ziuriu visi beveik gaidyno zinovai susirinko kad jau nusprende kur jis sedes. Patiems nejuokinga teisejus vaidini?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS