Narsiečių gyventojai stveriasi už galvų – puola vagys | kl.lt

NARSIEČIŲ GYVENTOJAI STVERIASI UŽ GALVŲ – PUOLA VAGYS

Į Kauno miestui priklausančią Narsiečių gyvenvietę įsisuko vagys. Dažniausiai ilgapirščiai apsilanko naktį ir pasisavina dviračius. Gyventojai svarsto, kaip apsaugoti savo turtą, nes nepadeda nei laikomi šunys.

Suaktyvėjo vagystės

"Pas mus Narsiečių rajone įsitaisė vagis. Šiąnakt iš kiemo Kuopos gatvėje pavogtas dviratis", – savaitgalį socialiniame tinkle "Facebook" rašė vietos gyventoja Audronė.

Narsiečių bendruomenės grupėje iš karto užvirė diskusija. Kiti gyventojai taip pat pasidalijo savo karčia patirtimi. Paaiškėjo, kad nukentėjusiųjų yra gerokai daugiau.

"Vyčio Kryžiaus gatvėje po nakties pasigedome dviejų dviračių. Ryte varteliai buvo atidaryti. Paėmė tik du, nors iš viso buvo keturi. Pavogė geriausius", – rašė kitas gyventojas Mindaugas.

"Generolo Vėtros gatvėje pas kaimynus taip pat pavogtas dviratis. Šioje gatvėje daugybę metų lanko vagys", – apie dar vieną dviračių vagystę rašė Rasa.

Vietos gyventojai diskutavo, kaip apsaugoti savo turtą. Vieni ragino visus daiktus įnešti į namus, saugiai užrakinti. Kiti teigė, kad tai nėra išeitis ir siūlė rakinti vartus bei įsirengti vaizdo kameras.

Vieni gyventojai pasakojo, kad nuo vagių apsisaugoti nepadėjo net didelis šuo. "Turime vilkšunį, tai atidarė vartelius, kad jis išbėgtų", – sakė Audronė.

Bepiločiai orlaiviai

Narsiečių bendruomenės nariai svarstė, kas galėjo paskatinti, kad pastaruoju metu rajone atkuto vagys. Žmonės tikino, kad naktimis gatvių apšvietimas dažnai išjungiamas, todėl jiems sudaromos palankios sąlygos.

Dalį Narsiečių gatvių apšvietimo prižiūrinčios Kauno miesto savivaldybės įmonės "Kauno gatvių apšvietimas" atstovai tikino, kad naktimis jų administruojamose gatvėse turėtų degti šviesos.

Jei gyventojai pastebėjo, kad kažkurioje gatvėje tamsu, turėtų kreiptis į jų avarinę tarnybą. Ši pasakys, ar yra kokių sistemos gedimų, tačiau atstovai pažymėjo, kad gali būti, kad jų prižiūrimose gatvėse šviesu, o lempos nedega Kauno rajono savivaldybės teritorijoje. Tokiu atveju "Kauno gatvių apšvietimas" negalės padėti ir teks kreiptis būtent į rajono savivaldybę.

Pas mus praėjusią savaitę kokius tris kartus baltas dronas suko ratus virš namo.

Tamsa gatvėse nėra vienintelė gyventojų problema. Ne vienas gyventojas pastebėjo, kad prieš kelias dienas virš jų namų skraidė baltas bepilotis orlaivis. Tikėtina, kad vagys iš anksto apsižiūrėjo, ką ir kur žmonės laiko, o naktį turtą pasisavino.

"Labai įkyrus dronas vis kabėdavo kokias tris savaites. Tai virš vieno namo pakaba, tai virš kito. Kaip policija sakė, dabar taip vagys apsižiūri", – dėstė nuo vagių nukentėjusi moteris.

"Pas mus praėjusią savaitę kokius tris kartus baltas dronas suko ratus virš namo. Žinoma, jaučiu, sunku pagauti tokius vagis", – atsakė Rasa.

Vis dėlto ne visi gyventojai buvo linkę manyti, kad vagys iš anksto namus apžiūri bepiločiais orlaiviais. Jie tikino, kad visai neseniai apie Narsiečius buvo sukurtas meninis vaizdo klipas, filmuotas būtent iš ore skaidančio bepiločio orlaivio.

"Kad tuo dronu labai gražų vaizdą nufilmavo. Kaip atrodo apylinkės, menišką. Nebent būtų skirtingi dronai, skirtingas metas ir tikslas", – nuomonę išsakė Simona.

"Skraidau tik virš laukų – apie tai, kaip kūrė filmą, kalbėjo vietos gyventojas. – Bet iš esmės dabartiniai dronai nuo piloto gali nuskristi iki 7 km atstumu. Tai sunku susekti, kas ir iš kur atskrenda."

Pradėti tyrimai

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė spaudai Justina Kazragytė "Kauno dienai" teigė, kad pareigūnai balandį užregistravo keturias vagystes, įvykdytas Narsiečiuose

Pareigūnai atlieka du ikiteisminius tyrimus – dėl dviračių vagysčių, po vieną – dėl vagystės iš automobilio ir dėl kitų daiktų pasisavinimo.

Pas mus praėjusią savaitę kokius tris kartus baltas dronas suko ratus virš namo. Žinoma, jaučiu, sunku pagauti tokius vagis.

"Statistiniai duomenys apie registruotas nusikalstamas veikas yra nuolat vertinami ir analizuojami. Visuomet atsižvelgiama į gyventojų teikiamą informaciją. Pareigūnai organizuoja įvairias prevencines priemones tiek dienos, tiek vakaro metu. Vykdomas viešas ir neviešas patruliavimas, stebimi objektai ir vietos, kuriose gali rinktis įtartini asmenys", – teigė J.Kazragytė.

Gyventojai raginami ir skatinami bendradarbiauti, būti aktyvūs, prisidėti kuriant saugią aplinką.

"Rekomenduojama nepalikti nuošaliose vietose vertingų daiktų, esant galimybei, įsirengti vaizdo stebėjo kameras, burtis į saugios kaimynystės grupes. Kauno apskrities policija primena gyventojams, kad visuomet apie pastebėtus daromus teisės pažeidimus nedelsiant informuotumėte pareigūnus bendruoju pagalbos telefonu 112", – komentavo J.Kazragytė.

GALERIJA

  • Nesaugu: gyventojai pasakojo, kad jų ramybę drumstė bepilotis orlaivis.
  • Narsiečių gyventojai stveriasi už galvų – puola vagys
  • Narsiečių gyventojai stveriasi už galvų – puola vagys
  • Narsiečių gyventojai stveriasi už galvų – puola vagys
  • Narsiečių gyventojai stveriasi už galvų – puola vagys
  • Narsiečių gyventojai stveriasi už galvų – puola vagys
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Gimas

kad aukstom tvorom apsitveriau ir jau mano nuosavybe ir nelieciamybe? paaiskinkit tai vagims,pagaliau kas turi saugoti jusu turta jei patys nesaugot?yra saugos tarnybos,samdykit jeigu tokie ponai ir paliekat viska kieme-patys ir sudarot tas salygas vagims

varge

pats kaimelis turi pasirūpint savo saugumu.Matyt,kaimynai nebendrauja tarpusavy.

Aleksotas

Keistas straipsnis. Žurnaliste pažiūrėk vagysčių suvestinę Dainavos rajone ar Šilainiuose. Straipsniu didelę antireklamą Narsiečiams padarė dėl kelių dviračių, kuriuos kaip supratau iš interviu, patys be priežiūros palikę buvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS