Kamuolinių gaujos smogikui – 13 metų nelaisvės | kl.lt

KAMUOLINIŲ GAUJOS SMOGIKUI – 13 METŲ NELAISVĖS

Trečiadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis Kamuolinių nusikalstamos grupuotės nariui Andriui Butvilai. Jis kalės dar 13 metų. 

A. Butvilai teisme teko prisiminti 6 metų senumo įvykius, kuomet jis kartu su kitais kamuoliniais reketavo kaunietį verslininką Šarūną Valasevičių. 

Grupuotės nariai kaltinti turto prievartavimu. 2008 metais A. Butvilas ir bendrininkai terorizavo nukentėjusįjį mokėti dalį pelno iš jo verslo už tariamą apsaugą. Kadangi verslininkas neskubėjo atsiskaityti su kamuoliniais, jis buvo apgaule atviliotas prie degalinės. A.Butvilas kartu su bendrininkais grasino nukentėjusiajam fiziniu smurtu, ginklu, atėmė nukentėjusiojo ginklą, įsisodino į automobilį ir taip neteisėtai Š.Valasevičiui atėmė laisvę.

Tačiau kamuoliniai neįvertino pavasarinio kelių ir užklimpo. Pagrobtą verslininką kamuoliniai pasodino už vairo, o patys stūmė automobilį. Š.Valasevičius pasinaudojo proga ir kamuolinių automobiliu nurūko tiesiai į policiją.

Nusikaltimo bendrininkai nuosprendį už šį nusikaltimą išgirdo 2011 metais. Kamuolinių vadeiva laikomas Giedrius Janonis, pravarde Kamuolys, buvo nuteistas trejų metų laisvės atėmimu, tačiau bausmė atidėta. Teisėjas atsižvelgė į jo sveikatos būklę. 

Kamuolio parankinis Deividas Čereška, pravarde Pyragėlis, irgi nuteistas trejų metų laisvės atėmimo bausme. Mariui Pilveliui skirta pusseptintų metų laisvės atėmimo bausmė. Jam pridėta anksčiau skirta bausmė, taigi jis iš viso kalės aštuonerius metus. Gruzinu pravardžiuojamas Andrius Juodis nuteistas taip pat trejiems metams nelaisvės. 

2012 m. A. Butvilai buvo paskelbtas nuosprendis už kitą nusikaltimą – 10 metų laisvės atėmimo. Jis kaltintas  už pasikėsinimą nužudyti du vyrus prie naktinio klubo „Exit“. Šis nuosprendis yra įsiteisėjęs, tačiau teisminiai bylos nagrinėjamai dar nėra pasibaigę. Šios bylos perduotos Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, kur bus nagrinėjami kasaciniai skundai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Idomu kodel jie dar nesedi, matomai turi dar priplese, ir gali nupirkti teisesauga. Graudu kai taip yra.. Svolacius tureti visus issodinti.. tikiuosi sita valdzia prisiims atsakomybe uz tai kas darosi Kaune. Vienus pasodino liko baisesni....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS