Pakelėje paimtą merginą išprievartavęs ir nužudęs vyras teismo nesugraudino | kl.lt

PAKELĖJE PAIMTĄ MERGINĄ IŠPRIEVARTAVĘS IR NUŽUDĘS VYRAS TEISMO NESUGRAUDINO

  • 14

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai atsisakė anksčiau laiko į laisvę išleisti vyrą, nuteistą už tai, kad 2005 metais išprievartavo ir nužudė pakeleivingus automobilius stabdžiusią merginą.

Kaip penktadienį pranešė teismas, Ruslanas Gumenas pageidavo būti į laisvę paleistas neatlikęs ketverių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmės.

„Ar nuteistasis laikysis įstatymų ir nenusikals, sprendžiama pagal jo nusikalstamo elgesio rizikos įvertinimą ir pažangą ją mažinant. Nuteistas asmuo lygtinai paleidžiamas tik tada, kai išimtinai teigiamai jį charakterizuojančių aplinkybių visuma, akivaizdi pažanga mažinant nusikalstamo elgesio riziką leidžia daryti vienareikšmišką išvadą, kad jis toliau gali būti taisomas neizoliuotas nuo visuomenės, bet prižiūrimas“, – rašoma teismo nutartyje.

R. Gumenas 2006 metais nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme, vėliau ji apeliacinės instancijos teismo prailginta iki 18 metų.

Jis 2005 metais vasario mėnesio pabaigoje Vilniuje sustojo automobiliu pavėžėti iš Panevėžio kilusią merginą, kuri stabdė pakeleivingus automobilius.

Pažadėjęs ją pavežti iki Riešės, vyras auką automobiliu nuvežė į miško masyvą Vilniaus rajone, kur nukentėjusiajai, apkabinusiai medį, surišo rankas, ją išžagino bei seksualiai prievartavo. Iš karto po to, siekdamas paslėpti jau padarytus nusikaltimus, bejėgiškos būklės ir negalinčią apsiginti nukentėjusiąją su virve pasmaugė bei pavogė jos mobilaus ryšio telefoną.

Kaišiadorių teismas nutartyje pažymėjo, kad nors nuteistasis R. Gumenas šiuo metu elgiasi taip, kaip privalo elgtis kiekvienas laisvės atėmimo bausmę atliekantis asmuo, neturi galiojančių nuobaudų ir yra dvylika kartų skatintas, tačiau laisvės atėmimo bausmės atlikimo laikotarpiu nesielgė nepriekaištingai – net 20 kartų pažeidė nustatytos tvarkos ir režimo reikalavimus, už tai jis 15 kartų baustas drausmine tvarka, iš jų 12 kartų taikyta griežčiausia drausminė nuobauda – uždarymas į baudos izoliatorių. Anot teismo, tai rodo jo neigiamą požiūrį į nustatytų taisyklių ir reikalavimų laikymąsi.

Be to, nuteistasis laisvės atėmimo bausmę atlieka už vieną labai sunkų nusikaltimą ir du sunkius nusikaltimus, kas rodo nuteistojo pavojingumą visuomenei.

Pasak teismo, nors šios aplinkybės nėra vertinamos kaip esminės, sprendžiant lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos taikymo galimybę, tačiau jos apibūdina nuteistojo asmenybę ir vertinamos kitų asmenį apibūdinančių aplinkybių visumoje, dėl to šiuo metu lygtinis paleidimas nuteistajam netaikytas.

Nutartis per septynias dienas nuo nutarties nuorašo įteikimo dienos gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

keista

kai kalejimo hebra juo nepasirupino.

Blogis

Nupjauti ir padaryti iškamša iš pimpalo ir paleisti į laisvę.

...

Che: "... ir nužudęs vyras teismo nesugraudino" - tai jis ir neturėjo graudint, jo advokatas turėjo jį iš teisėjų IŠPIRKT.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS