Pasirengimą šventėms lydi pėsčiųjų traumos ir eismo spūstys | kl.lt

PASIRENGIMĄ ŠVENTĖMS LYDI PĖSČIŲJŲ TRAUMOS IR EISMO SPŪSTYS

Retą penktadienio pavakarę Kaune pavyksta išvengti transporto spūsčių, kai visi stengiasi namo grįžti kuo anksčiau ar iš darbų traukia kitais reikalais. Šį penktadienį, kuris yra ir paskutinė darbo diena prieš šv. Kūčias ir Kalėdas – spūstys dar didesnės, nes tokiu metu kaip visuomet atsiranda nenumatytų ar nespėtų pabaigti reikalų, kurių nukelti į kitą savaitę jokiu būti nebegalima. 

Kaune prieššventinį ritmą trikdė ir nuo ryto transporto eismą stabdė bei pėsčiųjų planus jaukė krentantis gausus sniegas.

Kokios Kalėdos be sniego? Šis snygis tikrai lauktas, tačiau džiaugsmą kai kuriems kauniečiams, miesto svečiams aptemdė patirtos traumos, avarijos ar varginančios spūstys.

Spūstys kilo ir dėl sudėtingų eismo sąlygų, kurias lėmė gausiai iškritęs sniegas, kurį šalinti nuo gatvių kelininkams sunkiai sekasi, ir dėl eismo įvykių, kurių pasipylė įvairiausiose miesto vietose. 

Portalas kauno.diena.lt sulaukė ne vieno kauniečio skambučio dėl slidžių šaligatvių. Kauno klinikinės ligoninės atstovas žiniasklaidai Saulius Tvirbutas patvirtino, kad traumų šiandien neišvengta, tačiau susižeidusių žmonių, besikreipusių į šios ligoninės Traumų punktą, esantį miesto centre, kreipėsi panašus skaičius kaip ir dienomis, kai sniego buvo mažiau ar visai jo nebuvo.

"Dieną punkte buvo įprastas ritmas. Jokio pagyvėjimo nesulaukėme pietų į pavakarę", – teigė S. Tvirbutas. Jis skaičiavo, kad iki 16.30 val. į traumatologus kreipėsi apie 50 žmonių. Dažniausios diagnozės – čiurnų, riešų traumos. Jos yra tipinės paslydus. Traumų punktas kaip visada budės kiaurą parą ir per šventes. 

Traumų pikas, anot atstovo, būna iškritus pirmam gausesniam sniegui arba staigiai atšalus, dėl ko šiemet pacientų antplūdis buvo lapkričio pabaigoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tex

Nepatinka žiemą bet ką padarysi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS