Pavasaris šeimininkauja ir policijos suvestinėse | kl.lt

PAVASARIS ŠEIMININKAUJA IR POLICIJOS SUVESTINĖSE

  • 0

Tikras pavasaris fiksuojamas ir Kauno policijos suvestinėse: šį rytą vos per 20 minučių pakaunėje buvo įvesti net du specialieji planai „Skydas“, privalomi gavus pranešimus apie sprogmenis. Dar vienas panašus radinys po pietų aptiktas Aleksote.

9.55 val. specialiosios tarnybos skubėjo į Lapių seniūnijos Šatijų kaimo Bebrų gatvę. Pranešta, kad prie ten esančio tvenkinio rastas daiktas, panašus į sprogmenį. Dėl šio radinio įvestas planas „Skydas“ nutrauktas tik po poros valandų. Aptiktą antrojo pasaulinio karo miną išsivežė Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai.

10.15 val. gautas pranešimas ir apie sprogmenį, atkastą Garliavos apylinkių seniūnijos Teleičių kaime. Jis aptiktas, atliekant Medžiotojų gatvėje kanalizacijos vedimo darbus. Kartu su specialiosiomis tarnybomis atvykę išminuotojai konstatavo, kad tai – Pirmojo pasaulinio karo artilerijos sviedinys. Ir netrukus rado šioje vietoje ir antrą tokį patį. Vienas iš jų buvo tuščias, antrąjį teko vežti sunaikinti.

Apie 15.30 val. panašus sujudimas kilo ir Aleksote – Lazdijų gatvėje. Ten kasant žemę taip pat aptiktas daiktas, panašus į sprogmenį.

„Jaučiasi, kad prasidėjo pavasaris,“ – linkę konstatuoti tiek policijos pareigūnai, tiek ugniagesiai, turėdami galvoje prasidedančius lauko darbus, per kuriuos dažniausiai aptinkami tokie radiniai. Tačiau, kad jie būtų aptinkami tokiu dažniu, kaip šiandien, anot pašnekovų, būna retai.

Kitas apie atėjusį pavasarį kriminalinėse policijos suvestinėse pranešantis požymis – atšilus orui, vandens telkinių atiduodami be žinios dingusių žmonių palaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS