Po STT atakos paveldosaugininkas siekia grįžti į darbą | kl.lt

PO STT ATAKOS PAVELDOSAUGININKAS SIEKIA GRĮŽTI Į DARBĄ

  • 16

Nuo pareigų nušalintas paveldosaugininkas Liutauras Tarbūnas, kuriam yra pareikštas įtarimas kyšio priėmimu, neketina pasiduoti be kovos.

Artimiausiu metu Kauno apygardos teismas turėtų nagrinėti jo skundą dėl nušalinimo nuo pareigų.

Šio Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vyriausiojo specialisto sulaikymas per Specialiųjų tyrimų tarnybos vasario 13-osios operaciją sukėlė nemažai aistrų.

Spėliota, prižiūrėdamas kokį kultūros paveldo objektą, L.Tarbūnas ne tik užsimerkė, kaip teigta prokuratūros pranešime, prieš padarytus jame dirbusios privačios bendrovės pažeidimus, bet ir priėmė už tai kyšį.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras, nusprendęs nesikreipti į teismą dėl L.Tarbūno suėmimo – tik skyręs jam rašytinį pasižadėjimą niekur neišvykti, iki šiol nelinkęs atskleisti, koks tai kultūros paveldui priskiriamas objektas. Nors jau paneigė sklandančias versijas, kad tai – VI fortas arba Laisvės alėjos restauracija, per kurią atkastas senovinis jos grindinys. Kaip jau rašyta, L.Tarbūnas kuravo kultūros paveldo objektus, esančius Kauno naujamiestyje bei Raseinių rajone, ir Kauno tvirtovę.

"Apie jį žiniasklaida tikrai nerašė. Ir jai tikrai nebus įdomu, paaiškėjus, kuo L.Tarbūnas yra įtariamas", – vis dar linkęs intriguoti ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras. Anot jo, ir toliau šiame ikiteisminiame tyrime yra tik du įtariamieji – priėmęs kyšį ir jį davęs. O L.Tarbūnas yra nušalintas nuo pareigų ne maksimaliam pusės metų terminui, o perpus trumpesniam, kuriam pasibaigus, jis vėl gali būti pratęstas tokiam pačiam terminui. Ir šių pratęsimų skaičius nėra ribojamas.

Kada ši byla gali būti perduota teismui, prokuroras atsakyti negalėjo. O į klausimą, ar L.Tarbūnas prisipažįsta dėl jam pareikšto įtarimo, ir toliau atsakinėja, kad nekomentuos.

GALERIJA

  • Po STT atakos paveldosaugininkas siekia grįžti į darbą
  • Po STT atakos paveldosaugininkas siekia grįžti į darbą
  • Po STT atakos paveldosaugininkas siekia grįžti į darbą
  • Po STT atakos paveldosaugininkas siekia grįžti į darbą
  • Po STT atakos paveldosaugininkas siekia grįžti į darbą
Vilmanto Raupelio, Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Šaulys

Pakišti visuomenei ir teisėsaugai kokį „nepatogų” žmogų,kad nukreipti dėmesį nuo tikrų problemų sena kaip pasaulis taktika. Matyt bijo,kad nepradėtų tikrų problemų gvildenti. O,kad žmogus 20 metų dirbo sąžiningai savo darbą tai niekam neįdomu.

manau

Man is paziuros labai suktas ir gudrus veikejas manau kad sis zmogelis save tikrai neskriaude ir pasinaudojo savo naudai kur tik buvo galima.Man jo zvilgsnis daug ka pasako kad tai ne eiline i tinklus papuolusi zuvele bet reikia manyti kad labai lengvai ir sausa si zuvele isplauks i nekaltumo vandenis ir dar prisiteis kompensacijas kad buvo sutrukdyta jo ,,NEKALTA,, ramybe.

juska

tai kad jau vakar buvo atvaziaves slankiojo po rotuse ir i darba buvo uzsukes su moterele paruke pasnekejo kazin jau Svaigadui i klausymus atsake ddddd
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS