Policijai įkliuvusią elektroninę „bobulę“ išgelbėjo nepriekaištinga biografija | kl.lt

POLICIJAI ĮKLIUVUSIĄ ELEKTRONINĘ „BOBULĘ“ IŠGELBĖJO NEPRIEKAIŠTINGA BIOGRAFIJA

Už patirtą stresą, įkliuvus su įkalčiais pareigūnams, esą ieškojusiems, kur po 20 val. įsigyti alkoholio, devyniolikmetis kaunietis turės susimokėti penkiolikos eurų baudą.

Taip dar palyginti laimingai jam baigėsi susidūrimas su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnais, vasario 9-osios vakare tikrinusiais, kaip laikomasi nuo šių metų pradžios įsigaliojusių Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo pasikeitimų.

Kaip jau rašyta, šis devyniolikmetis socialiniame tinkle „Facebook“ teikė vadinamosios „bobulės“ paslaugas - prekiavo alkoholiu tuo metu, kai jo jau negalima įsigyti parduotuvėse.

Pasak jį demaskavusio Kauno AVPK skyriaus viršininkės Joanos Gudelytės, ši elektroninė „bobulė“ buvo užsiregistravus uždaroje „Facebook“ grupėje „Parduodu/Perku/Keičiu/Dovanoju“, kaip įprasta tokiais atvejais, svetimu vardu – Mikas Kakenonas.

Paskambinę po 20 val. jo nurodytu telefonu, įdėtu prie nuotraukos su alaus, brendžio bei degtinės butelių kompozicija – su prierašu „privežu“, pareigūnai užsisakė du butelius brendžio „Napoleonas“. Už vieną 0,7 litro šio alkoholinio gėrimo butelį elektroninė „bobulė“ paprašė 20 eurų. Sutikus su jos sąlygomis, sutarta po pusvalandžio susitikti vienoje Dainavos mikrorajono automobilių stovėjimo aikštelėje, kurioje vakarais mėgsta rinktis jaunimas.

Civiliai vilkintys pareigūnai parodė užsisakytas prekes atnešusiam devyniolikmečiui savo pažymėjimus, kai šis jau paėmė pinigus. Ištiktas šoko, jis net nebandė bėgti ir pradėjo teisintis esą už paimtus pinigus tik išnuomojęs atneštus butelius.

Tą patį vakarą šiai elektroninei „bobulei“, pristatytai į policiją su visais įkalčiais, buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas net už du įstatymų pažeidimus: už tai, kad pažeidė nustatytą akcizais apmokestintų prekių realizavimo tvarką, ir, jog darė tai, dar neturėdamas 20-ies metų.

Devyniolikmetis teisinosi esą turėjęs atliekamo alkoholio, likusio po švenčių, kai jam dar buvo nedraudžiama šio vartoti, ir bandęs papildomai užsidirbti. Jis teigė gyvenantis iš uždarbiavimo statybose ir dievagojosi įkliuvęs pirmąją tokios neteisėtos prekybos dieną.

Tačiau devyniolikmetį išgelbėjo ne tai, o švari biografija. Paaiškėjus, kad šis kaunietis dar nėra baustas administracine tvarka, jam pritaikyta įstatymų išlyga – susitaikymas su valstybe. Nors konstatuota, kad jis padarė du nusižengimus, pagal minėtą išlygą, jam skirta tik pusė numatytos minimalios bausmės už sunkesnį įstatymų pažeidimą.

Už alkoholinių gėrimų vartojimą ar jų turėjimą jaunesniam, negu 20-ies metų asmeniui, įkliuvusiam už tokį nusižengimą pirmą kartą, gresia bauda nuo dešimties iki keturiolikos eurų. Už nustatytą akcizais apmokestinamų prekių realizavimo tvarką, jeigu tai – taip pat pirmas kartas, - bauda nuo 30 iki 150 eurų.

Skirtą penkiolikos eurų baudą devyniolikmetis turi susimokėti per penkiolika dienų.

Anot J.Gudelytės, socialiniai tinklai akylai stebimi ir toliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kokios bobutės,prie maximos draugystės naktinė dirba,kur net geriau neiti jei nenori i ligonine papult su rimtom traumom..

Ilka

Tai ar kaltas draudimas? ,tikrai ne , žmonės neadakvatus ,materealistai ,ant galvų liptu ,kad tik pinigėlių nelegaliai uždirbtu, į žmogaus sveikatos sąskaitą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS