Teismui perduota sukčiavusių P. Mažylio gimdymo namų medikų byla | kl.lt

TEISMUI PERDUOTA SUKČIAVUSIŲ P. MAŽYLIO GIMDYMO NAMŲ MEDIKŲ BYLA

  • 5

Du Prano Mažylio gimdymo namų gydytojai kaltinami nepagrįstai ėmę pinigus už skausmo malšinimo procedūros taikymą gimdyvėms, medikų byla perduota nagrinėti teismui.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2016 metų lapkričio mėnesį gavus 8 asmenų pareiškimus, dėl galimo Kauno klinikinės ligoninės filialo P. Mažylio gimdymo namų gydytojų kyšininkavimo taikant epiduralinę gimdymo.

Pranešimai apie įtarimus dėl kyšininkavimo buvo įteikti keturiems šių gimdymo namų gydytojams.

Kaip skelbia prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkti duomenys, leidžiantys pagrįstai įtarti, kad gydytojai už šią procedūrą iš gimdyvių ar jų artimųjų reikalavo tam tikros pinigų sumos, nurodydami jog ši paslauga yra mokama. Kaip vėliau nustatė pareigūnai, ši paslauga buvo apmokėta Teritorinės ligonių kasos lėšomis.

Nustačius šias aplinkybes, nusikalstamos veikos dėl kyšininkavimo buvo perkvalifikuotos į sukčiavimą.

Kadangi baudžiamoji atsakomybė už sukčiavimą kyla jei įgyto turto vertė viršija 114 eurų, dviejų gydytojų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas ir surinkta medžiaga perduota policijai dėl administracinės atsakomybės taikymo šiems asmenims.

Baudžiamoji byla dėl gydytojų V. D. ir J. Č. sukčiavimo, prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, perduota nagrinėti Kauno apylinkės teisme.   

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Agnė

Siūlau gudrioms važiuoti į Londoną ar Paryžių - sužinosit kiek iš tikrūjų kainuoja nuskausminimas ir gimdymas. Tai bus kelis kart po 80 E.

kembrikas

Duosiu iseigine skrybeke prikakoti,jei pasodins.100%issisuks.pamokeje ,gal zinon kam atspekit is 3 kartu

Kaunietis

STT,FNTT,VMI ,prokuratūra,teismai žiono apie esamas problemas Lietuvoje,tačiau jokių priemonių nesiima.Spaudoje,internete,TV laidose kalbama,rašoma,faktų ir įrodymų tyri ir Lietuvos gyventojai,tačiau rezultatai nesikeičia.Lietuvoje korupcija,įstatymai seime priimti pažeidžiant LR konstituciją ,grupuočių interesams.Pavz.UAB”Būsto valda” Kauno mieste prievartauja gyventojus primesdami savo ,per prievartą paslaugas, be sutarčių su privačių butų savininkais,atsiunčia sąskaitą savo UAB ”Būsto valda” ir privalai mokėti,jeigu nesumokėsi paduoda ieškinius teismui . Nors jokių paslaugų,darbų neatliko,tiesiog savo išlaikymui renka pinigus palaiminius prokuratūros ir teismų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS