Tragiškai žuvusio mažylio tėvai pareiškė kaltininkui šešiaženklį ieškinį | kl.lt

TRAGIŠKAI ŽUVUSIO MAŽYLIO TĖVAI PAREIŠKĖ KALTININKUI ŠEŠIAŽENKLĮ IEŠKINĮ

  • 10

Artimiausiu metu Kauno apylinkės teismui bus perduota pernykštės tragedijos K.Baršausko gatvės pėsčiųjų perėjoje, per kurią žuvo į darželį mamos vestas dvejų metų mažylis, byla.

Kaip jau rašyta, ši skaudi nelaimė įvyko rugsėjo 8-osios rytą, apie 7.40 val., ties K.Baršausko gatvės 83-iuoju namu. Perėja, kurioje įvyko tragedija, matoma pro netoliese gyvenančių žuvusio mažylio tėvų langus.

Nustatyta, kad tą lemtingą rytą jo 22-ejų metų mama įžengė į šią perėją su už rankos vedamu sūneliu, pėstiesiems degant žaliam šviesoforo signalui. Ir netrukus juos partrenkė prie pėsčiųjų perėjos net nestabtelėjęs, nors jam degė raudona šviesoforo „akis“, automobilis BMW. Motina atsidūrė už dešimties metrų nuo pėsčiųjų perėjos, mažylis – už 30-ies.

BMW vairavęs 21-erių metų vienos Kauno kolegijos studentas Kęstutis Bartnikas prisipažino nepastebėjęs nei raudono šviesoforo signalo, nei per perėją einančių motinos su mažyliu. Esą jį apakino rytinė saulė.

Nustatyta, kad tragedijos kaltininkas buvo blaivus. Ir tai buvo pirmasis grubus jo padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Anot teisėsaugininkų, lig tol K.Bartnikas už juos nebuvo baustas.

Sužaloti motina ir sūnus greitosios pagalbos medikų buvo nuvežti į Kauno klinikas. Mažyliui konstatuota sunki galvos trauma, jo motinai – dubens kaulų ir delnakaulio lūžiai bei stuburo slankstelio sužalojimai.

Už penkių dienų – rugsėjo 13-ąją mažylis, kuriam tebuvo vos dveji metai ir keli mėnesiai, mirė. Motina dar ilgai gydėsi. Tačiau, nepaisant to, kad jai iš naujo reikėjo mokytis vaikščioti, teismo medicinos ekspertai, skirstantys traumas į sunkias, nesunkias ir nežymias, konstatavo jai tik nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Pagal pareikštą kaltinimą K.Bartnikui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. O sūnelio netekę mažylio tėvai prašo priteisti iš jo solidų moralinį atlygį. Motina – 100 tūkst. eurų. Tėvas – 50 tūkst.  

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ccccc

Man gaila tik vaiko,jis vargšas nežino kad mama lįs po ratais,nori pasakyti,,kad ji ne matė, kad atlekia mašina,ir kad ji važiuoja,o ne stabdo,nesvarbu kad užsidegė žalias pirmoje eilėje isitikink,o poto lįsk.o jai gedimas automobiilio,o smerkti,įžeidinėti lietuuviska natūra,kaip sak nne spiauk į vandenį nes teks išgerti,dabar tik loti mokat,jai ne pats tai tavo vaikas,vaikaitis gali į tokią bėdą pakliūti,o tada norėčiau tam į akis pažiūrėti,nes labai aršus....,nelaimė abiems šeimoms,....visų gaila.

Jkl

Vokietijoje gautu iki gyvos galvos vaiko zudikas.

Hena

Kabintu tai mano seima, zudikas ne gyventu. Vaiku ir zmonos ne parduodu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS