Už ugniagesių vaikymą kaunietei gresia tūkstantinė bauda | kl.lt

UŽ UGNIAGESIŲ VAIKYMĄ KAUNIETEI GRESIA TŪKSTANTINĖ BAUDA

  • 9

Kaune, Panemunėje, gyvenančiai 48-erių Ilonai už vienuolikos Kauno ugniagesių gelbėtojų „privatizavimą“ šiandien vidurdienį gresia bauda nuo 200 iki 2000 eurų.

Paskambinusi apie 11.50 val. Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefonu 112, Ilona pranešė, kad dega jos butas Birutės gatvės medinuko antrajame aukšte. Esą jis stipriai uždūmintas.

BPC operatoriai, kaip ir priklauso, apie grėsmingą įvykį daugiabutyje informavo ne tik ugniagesius gelbėtojus, bet ir greitosios medikus bei policiją.

Ugniagesiai gelbėtojai išskubėjo į Panemunę trimis autocisternomis: į pagalbą arčiausiai esančiai Šančių komandai buvo pasiųsti ir du ekipažai iš miesto centre, Nemuno gatvėje, įsikūrusios 1-osios komandos. Kadangi pranešta, kad gaisras – antrajame aukšte, nuspręsta kartu su jį gesinti pasiruošusiais vienuolika ugniagesių keltuvo nesiųsti – tik automobilį su ištraukiamomis kopėčiomis.

Visos autocisternos lėkė miesto gatvėmis su įjungtomis sirenomis, atkreipdamos praeivių dėmesį ir priversdamos juos jaudintis dėl artimųjų, gyvenančių ar dirbančių toje Kauno pusėje, kur skubėjo ugniagesiai.

Gerai, kad tuo metu mieste neįvyko nieko baisaus, kur jų pagalba tikrai būtų buvus reikalinga, tačiau dėl tokio savanaudiškumo galėjo ir pavėluoti.

Šiems pasiekus Birutės gatvę, jokių gaisro požymių pranešime nurodytame dviaukštyje nebuvo. Ugniagesius pasitiko tik pusamžė moteris, nuo kurios jautėsi alkoholio kvapas. Ji neslėpė, kad negali patekti į butą, nes pametė raktus, ir tikisi, kad atvykusieji padės jai išspręsti šią problemą. Tačiau iš pastarųjų veidų supratusi, kad jiems nelabai patinka toks piktnaudžiavimas jų geranoriškumu, moteriškė ir vėl atkuto: „Gal viduje likęs vyras, negalintis atidaryti durų, nes jam kažkas atsitiko...“

Nors ir ši legenda buvo jau ne kartą girdėta, ypač, kai žmonos neįsileidžia į namus neblaivių vyrų, ir šie taip pat išsikviečia pagalbon ugniagesius, pastarieji ir šį kartą nusprendė tai patikrinti, užlipę iki Ilonos buto langų kopėčiomis. Tik šį kartą jiems niekas staiga buto durų neatidarė, nes jų nesirengta laužti, – buvo atviras langas. Įlipus per pastarąjį, viduje jokios gyvos dvasios nerasta. Kartu su ugniagesiais jų kopėčiomis į savo namus patekusi Ilona galiausiai ėmė pasakoti, kad jos vyras – policijoje su visais buto raktais. Tiesa, už ką jis sulaikytas, nepasakė.

Sugaišę šioje kuriozinėje „gelbėjimo operacijoje“ gerą pusvalandį, grįždami atgal į savo komandas, ugniagesiai gelbėtojai eilinį kartą galvojo: „Gerai, kad tuo metu mieste neįvyko nieko baisaus, kur jų pagalba tikrai būtų buvus reikalinga, tačiau dėl tokio savanaudiškumo galėjo ir pavėluoti.“

Belieka tikėtis, kad, sumanydama vėl išeiti iš namų, raktų nuo jų lauko durų neturinti Ilona vėl nesugalvos išsikviesti specialiųjų tarnybų pagalbos. Nes turbūt nežino, kad Administracinių nusižengimų kodeksas už priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą žinant, kad pagalba nereikalinga, grasina bauda nuo 200 iki 2000 eurų.       

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

To Piktas

Kad tu žinotum kiek kainuoja toks vienas išvažiavimas tavo tų brangių “mokesčių mokėtojo” pinigėlių.. tai tu geriau leistum jiems ir kortom lošti ir savas mašinas plauti.. ir nepavydėk jiems tokio darbo už 400€ algos.. o jei toks pavydas kyla gauti alga už tokį darbą, tai prašom eiti dirbti, durys atviros kiekvienam..

Vila

Seniai laikas bausti tokius priekvaisas. Kodel uz ju issidirbinejimus turime moketi mes, mokesciu moketojai. Juk deginamas benzinas, pareigunai atitraukiami nuo tiesioginio darbo - gelbeti gaisro istiktus zmones ir pan., o bobele matai i namus negali patekti. Galejo nueiti i policija,kur vyras sulaikytas. Manau reikia bausti visu grieztumu. Turi padengti visas islaidas. Manau turi buti paskaiciuota, kiek kainuoja sugaisinta 1 ugniagesiu, policijos ar medicinos pagalbos valanda + kuro islaidos - praeis noras naudotis tokiomis paslaugomis. Jau nekalbu,kad gal reiketu kur nors gesinti tikra gaisra. Kodel tos veikejos niekas nenuveze i policija ir nedave,sakysim, 15 paru? Nusibodo,kad is visu musu pinigu kazkokia prisigerusi bobele darosi sau paslauga. Bausti butinai!

Aras

Gal galima statistiką kiek nubausta tokių ir koks baudų vidurkis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS