Vaikų prievartavimu įtariamą globos namų auklėtinį tirs psichiatrai | kl.lt

VAIKŲ PRIEVARTAVIMU ĮTARIAMĄ GLOBOS NAMŲ AUKLĖTINĮ TIRS PSICHIATRAI

Įtariamajam seksualiai prievartavus Vilijampolės globos namų auklėtinius teismas skyrė kelias psichiatrines ekspertizes, jam taip pat pratęstas suėmimo terminas.

Kauno teisėsauga ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio nepilnamečių išnaudojimo pradėjo sausio pabaigoje, gavusi įstaigos vadovės pranešimą.

Bylos tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas trečiadienį BNS sakė, kad iš pradžių įtariamajam buvo paskirta ambulatorinė ekspertizė. Jos rezultatų prokuroras nekomentuoja, tačiau paminėjo, kad ji įnešė neaiškumų. Vėliau skirta stacionari psichiatrinė ekspertizė. Po ekspertų išvadų turėtų paaiškėti, ar įtariamasis gali stoti prieš teismą ir atsakyti už savo veiksmus.

„Dar neatliktos visos nukentėjusiųjų ekspertizės. Dar neaišku, kad bus baigtas tyrimas, viskas priklauso nuo ekspertų“, – BNS sakė prokuroras.

Tyrime nustatyti devyni nukentėjusieji – keturi mažamečiai, keturi nepilnamečiai ir vienas pilnametis asmuo. Juos seksualiai išnaudojęs 17-metis gyveno tuose pačiuose globos namuose. Manoma, kad nusikaltimai vykdyti apie metus.

Išaiškėjus nusikaltimui ir pradėjus tyrimą teisėsaugos pareigūnai skundėsi psichologų, galinčių padėti teisėsaugai, stygiumi.

„Labai dažnai kalbama, kad psichologų yra pakankamai, tačiau noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad kalbame apie tuos psichologus, kurie gali ikiteisminio tyrimo metu gauti iš vaikų mums reikalingą informaciją. Jeigu kalbėtume apie psichologus, kurie gali teikti psichologinę pagalbą, tai jų išties yra pakankamai, tačiau kai reikia ikiteisminio tyrimo metu dalyvauti procese, bendrauti su vaiku, gauti iš jo tyrimui reikšmingų duomenų, tuos duomenis vėliau teikti, (...) tai išties yra labai sudėtinga“, – yra sakęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

er

Piderastų patrijarchas sensta, ateina jo pamaina...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS