Vakarinis reidas Kaune: beteisis nepilnametis vairuotojas ir šūsnis lakstūnų | kl.lt

VAKARINIS REIDAS KAUNE: BETEISIS NEPILNAMETIS VAIRUOTOJAS IR ŠŪSNIS LAKSTŪNŲ

  • 17

Šeštadienio vakarą Kaune, Jonavos gatvėje, nedrausmingus vairuotojus pasitiko net šeši iš sostinės atvažiavę policijos ekipažai. Į pagalbą pareigūnai pasitelkė ir naują greičio matuoklį „Laser Cam 4“.

Apie 19 val. judrioje Kauno gatvėje reidui pasiruošę pareigūnai iš Vilniaus tikrai turėjo ką veikti. Netrukus vienas po kito į tarnybinius automobilius buvo sodinami pažeidėjai, kuriems išrašyti pažeidimų protokolai.

Pasak pareigūnų, neilgai laukus buvo sustabdytas nepilnametis vairuotojas, neturintis teisės vairuoti transporto priemonės. Už tai nusižengusiam asmeniui gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų.

Daugiausiai įkliuvo vairuotojų, kurie viršijo leistiną važiavimo greitį. Nemaža dalis jį viršijo daugiau nei 50 km/val. Už šį nusižengimą skiriama ne tik 450-550 eurų bauda, bet ir gresia teisės vairuoti atėmimas iki 1,5 metų.

Šioje itin plačioje ir judrioje gatvėje nuo 22 valandos leidžiama važiuoti 70 km/val. greičiu.

Pareigūnai neslėpė, kad pažeidėjų dar tikrai gali būti, o šiais metais į jų rankas patekęs „Laser Cam 4“ juos leis užfiksuoti kur kas lengviau.

„Laser Cam 4“ yra JAV gamintojo „Kustom Signals“ ketvirtos kartos rankinis lazerinis greičio matavimo prietaisas su integruota vaizdo kamera. 

Prietaisas pasižymi išskirtine galimybe matuoti greitį netgi didesniu nei 2 km. atstumu. Tokiu būdu greitis fiksuojamas gerokai anksčiau, nei greitį viršijantis vairuotojas spėja pamatyti patruliuojantį ekipažą. 

Be to, „Laser Cam 4“ suteikia neginčijamų vaizdo įrodymų ne tik apie užfiksuotus greičio pažeidimus, bet ir kitus pažeidimus, tokiu kaip saugos diržo nesegėjimas, mobiliojo telefono naudojimas ar kita.

Pareigūnai ragina vairuotojus pasirinkti saugų važiavimo greitį, laikytis Kelių eismo taisyklių, saugoti savo ir kitų gyvybes kelyje.

GALERIJA

  • Vakarinis reidas Kaune: beteisis nepilnametis vairuotojas ir šūsnis lakstūnų
  • Vakarinis reidas Kaune: beteisis nepilnametis vairuotojas ir šūsnis lakstūnų
  • Vakarinis reidas Kaune: beteisis nepilnametis vairuotojas ir šūsnis lakstūnų
  • Vakarinis reidas Kaune: beteisis nepilnametis vairuotojas ir šūsnis lakstūnų
DMN nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

šaunuoliai

Jei yra taisyklės, privalu jų laikytis, nepriklausomai nuo to, patinka jums tos taisyklės, ar nepatinka. Jei į Kauną tenka atvykti pareigūnams iš Vilniaus, galima suprasti, kad situacija tragiška ir yra kur pasitempti..

Chi chi

Beraščiai žurnalistai, beraščiai! Nežino, ką reiškia žodis "šūsnis"... Dar gerai, kad "pluoštas lakstūnų" neparašė.

red

kodel is vilniaus nes kaune vienas kita zino ir gali issisukt nuo baudos ,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS