Vokiečio kario karjerą griauna keistas konfliktas | kl.lt

VOKIEČIO KARIO KARJERĄ GRIAUNA KEISTAS KONFLIKTAS

Kauno apylinkės teismui nepavyksta prisišaukti NATO batalione Rukloje tarnavusio ir esą seksualinį priekabiavimą Kauno klube patyrusio vokiečio, kuris kaltinamas sulaužęs savo oponentui nosį.

Abu buvo neblaivūs

Nesunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamas Vokietijos pilietis Arturas Bossas lemtingą šių metų vasario 9-osios naktį kartu su kitais tarnybos draugais leido laiką naktiniuose Kauno klubuose. Baudžiamojon bylon sugulusių įvykių metu jam buvo nustatytas beveik vidutinis girtumas – 1,47 promilės alkoholio.

21-erių metų A.Bosso auka, kuriam Kauno klinikų medikai konstatavo skeveldrinį nosies lūžį, buvo dar girtesnis – 1,9 promilės alkoholio. Šis 27-erių metų kaunietis buvo atėjęs į klubą su draugu, o vėliau iš jo jau buvo išvežtas su greitąja.

Ikiteisminį tyrimą atliko Karo policija. Pareigūnų duomenimis, mįslingas jųdviejų konfliktas įvyko prie baro.

Pasak A.Bosso ir jam antrinusių dviejų tarnybos draugų, nepažįstamasis įkyriai siekė dėmesio. Galiausiai ėmė gašliai glaustytis, todėl vokietis ikiteisminio tyrimo pareigūnams pasakojo ir nesusivaldęs, nors nebuvo toks girtas, kad negalėtų kontroliuoti savo veiksmų.

Vokietis jau nubaustas

Nukentėjusysis tikino tenorėjęs susipažinti su klube sutiktais užsieniečiais – net galvojęs jiems užsakyti kokteilį.

Tačiau sulaukė ne tik neigiamo atsakymo, bet ir smūgio kumščiu į veidą. Tai esą buvęs vienintelis jo fizinis kontaktas su teisiamuoju. Nors pastarasis linkęs teigti nesusivaldęs, kai įkyruolis padėjo savo koją tarp jo kojų šias liesdamas.

Ikiteisminio tyrimo metu apklaustas klubo barmenas buvo linkęs akcentuoti kitką – kad nukentėjusiajam trenkta į veidą, kai jis kažką pasakė į ausį vienam iš užsieniečių.

Bylon sugulusius įvykius įamžino ir naktiniame klube įrengtos vaizdo kameros.

Šis incidentas turėjo įtakos Vokietijos piliečio karjerai. Jis buvo priverstas nutraukti misiją Lietuvoje ir išsiųstas atgal į tėvynę. Nors ir bandė taikytis su nukentėjusiuoju, nesutapo jųdviejų nuomonės dėl moralinio atlygio.

Susitarti nepavyko

Sumuštasis pareikalavo iš taikytis panorusio vokiečio 15 tūkst. eurų kompensacijos, įskaičiuodamas į ją ne tik incidento metu sudaužytus prabangius savo akinius, bet ir nuostolius, kuriuos esą patyrė kai netikėta trauma sužlugdė jo planuotą pelningą sutartį.

A.Bossas buvo linkęs kompensuoti tik 5 tūkst. eurų. Neradus bendros kalbos, ikiteisminis tyrimas baigėsi bylos perdavimu teismui. Atlyginus prašomą žalą, jis galėjo būti nutrauktas, nes Vokietijos pilietis pripažįsta savo kaltę.

Remiantis Lietuvos įstatymais, A.Bossui gresia laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. O dėl biografiją "papuošusio" teistumo – ir atsisveikinimas su tarnyba kariuomenėje.

Į pirmąjį šios bylos posėdį, planuotą prieš pusantro mėnesio, neatvyko nei kaltinamasis, nei nukentėjusysis. Prieš antrąjį pastarasis pareiškė A.Bossui ieškinį, kuriuo prašo iš teisiamojo jau 7 tūkst. eurų moralinio atlygio ir daugiau kaip 700 eurų kompensacijos už sugadintus daugiau kaip 500 eurų vertės akinius ir incidento metu vilkėtus drabužius.

Neigia, kad priekabiavo

Šią savaitę posėdyje A.Bossas ir vėl nepasirodė. Anot jo advokato, parašė jam prieš savaitę elektroninį laišką, kad negalės dalyvauti nei šiame, nei kitame posėdyje, kuris numatytas dar po mėnesio.

"Priežasčių kodėl, jis man nenurodė. O prisiskambinti nebuvo įmanoma. Žinote, jis juk karys..." – teigė teismui A.Bosso advokatas.

Tokia teisiamojo pozicija papiktino bylą nagrinėjantį teisėją Rimantą Grigą, ironizavusį, kad kaltinamasis galėtų nurodyti ir kada atostogaus – proceso dalyviai pabandys prie jo prisiderinti.  Nukentėjusiojo advokatas šią situaciją pavadino unikalia ir net bandė prašyti taikyti A.Bossui griežtesnę kardomąją priemonę. Gal net suėmimą.

 

Paaiškėjus, kad šiam Vokietijos piliečiui, prieš išvykstant į tėvynę, nebuvo taikyta jokia kardomoji priemonė, nes jis – kitos valstybės pilietis, dar neteistas ir kaltinamas nesunkiu nusikaltimu, nuspręsta tik atšaukti suplanuotą dar vieną šios bylos posėdį. O į dar kitą, numatytą jau tik beveik po poros mėnesių, bandyti prisišaukti A.Bossą, prašant geranoriškos NATO vadovybės pagalbos.

Trečiadienio posėdyje dalyvavęs pardavimų vadovu dirbantis nukentėjusysis "Kauno dienai" teigė, kad teisiamojo kaltinimai esą jis seksualiai priekabiavo yra absurdiški. Esą tai prajuokino ir jo draugus. "Buvau šešerius metus vedęs, tačiau išsiskyriau nesutapus interesams. Dabar gyvenu su drauge", – tokie buvo nukentėjusiojo argumentai.

GALERIJA

  • Vokiečio kario karjerą griauna keistas konfliktas
  • Vokiečio kario karjerą griauna keistas konfliktas
  • Vokiečio kario karjerą griauna keistas konfliktas
  • Vokiečio kario karjerą griauna keistas konfliktas
  • Vokiečio kario karjerą griauna keistas konfliktas
  • Vokiečio kario karjerą griauna keistas konfliktas
  • Vokiečio kario karjerą griauna keistas konfliktas
  • Vokiečio kario karjerą griauna keistas konfliktas
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Manau

kad kaunietis nutarė negarbingu būdu pasipinigauti. Panašiai kaip tie asmenys, kurie ne per seniausiai netikėtai puldavo po važiuojančių automobilių ratais, o paskiau iš vairuotojų reikalaudavo kompensacijos už sužalojimą. Nevyriška ir negarbinga kauniečio taktika, juolab kad vokietukas teigia, kad prie jo buvo priekabiaujama. Jis karys, todėl ir davė žaibišką atkirtį.

So funny

Jei priekabiaujama prie moters, tai priekabiautojas kaltas. Jei priekabiaujama prie vyro, tai pats ir esi kaltas.

Ricardas Caras

reikejo ta pydera ant kuolo pasodint visai tie ligoniai isisiautejo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS