Vos prasidėjus savaitei – trys neblaivūs vairuotojai | kl.lt

VOS PRASIDĖJUS SAVAITEI – TRYS NEBLAIVŪS VAIRUOTOJAI

  • 2

Rugsėjį keliuose eismas visuomet tampa kur kas intensyvesnis, gatvėse padaugėja tiek vairuotojų, tiek ir pėsčiųjų eismo dalyvių.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai aktyviai vykdo policines priemones, siekdami didinti vairuotojų sąmoningumą ir saugumą kelyje. Išvengti skaudžių eismo įvykių padeda pastabūs gyventojai – pirmadienį pareigūnai išaiškino tris neblaivius vairuotojus, apie vieną iš jų pranešė pilietiškas gyventojas.

Apie 13.50 val. Kaune, Raudondvario pl., pareigūnai patikrinimui sustabdė „VW Touran“ markės automobilį. Pareigūnai nusprendė alkoholio matuokliu patikrinti savo elgesiu įtarimą kėlusį vairuotoją. Įtarimai pasitvirtino – 55-erių vyrui alkoholio matuokliu buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,82 prom.).

Apie 15.30 val. pareigūnai gavo pilietiško gyventojo pranešimą, jog pastebėjo nuo kelio nuvažiavusį automobilį, kurio vairuotojas gali būti neblaivus. Kaišiadorių rajone, Kruonio sen., Rūčkakiemio k., atvykus pareigūnams rastas nuo kelio nuvažiavęs BMW markės automobilis. 40-mečiui transporto priemonės vairuotojui alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,30 prom.

Gerokai vėliau, apie 22.35 val., Kaune, Aukštaičių g., patikrinimui sustabdyto automobilio vairuotojas taip pat neatrodė blaivus. „Peugeot“ markės automobilį vairavusiam 50-mečiui vyrui alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,05 prom.

Visų šių automobilių vairuotojai buvo pristatyti į gydymo įstaigą kraujo mėginio paėmimui tiksliam girtumui nustatyti. Taip pat pradėti ikiteisminiai tyrimai. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. už vairavimą neblaiviam, kuomet alkoholio kiekis kraujyje yra 1,5 prom. arba viršija, gresia bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

„Dėkojame gyventojams, neliekantiems abejingais ir mums pranešantiems apie pastebėtus kelyje įtartinai manevruojančius automobilius. Visi privalome laikytis taisyklių – kelyje esame atsakingi ne tik už savo, bet ir už kitų sveikatą bei gyvybę“, – primena Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkė Virginija Bagdzevičienė.

Pareigūnai primena, kad visą rugsėjo mėnesį, kuomet eismas kelyje tampa intensyvesnis, toliau aktyviai vykdys įvairias prevencinės priemonės, skirtas eismo saugumui didinti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vvv fon l

teisingai bausti ir kuo grieciau

Zelemunčikas

Tai gerai,kad tokie tempai nuo pirmadienio.Greitai biudžeto pyragą dalins,tai bus riebesnis,o policajam irgi už sėmingą baudų rinkimą,atrieks didesnį gabalą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS