Jaunajai rekordininkei sidabras - tarsi auksas | kl.lt

JAUNAJAI REKORDININKEI SIDABRAS - TARSI AUKSAS

Pasaulio jaunimo čempionate Barselonoje sidabro medalį iškovojusi trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė pagerino Lietuvos rekordą ir įvykdė olimpinį normatyvą. Nors jis įvykdytas kiek per vėlai, sportininkė nenusimina – olimpiadų bus ateityje.

- Dovile, tave treniruoja žinomas Lietuvos trišuolininkas Juozas Tribė. Ar tai turėjo įtakos tavo rezultatams?

- Jo patirtis turėjo labai didelę įtaką. Treniruotėse jaučiuosi puikiai. Jų pobūdis man tinka, o svarbiausia, kad mūsų su treneriu charakteriai sutampa. Puikiai sutariame.

- Ar prisimeni, nuo ko viskas prasidėjo? Iškart pasirinkai trišuolį?

- Pradėjau nuo šuolio į aukštį ir sprinto. Vėliau tik atsirado trišuolis. Nuo trylikos metų kai pradėjau šokinėti, tai ir iki šiol šokinėju.

- Kokios mintys sukosi galvoje prieš čempionatą?

- Važiavau nugalėti. Mintyse nuolat kartojau, kad galiu tai padaryti. Giliai viduje žinojau, kad esu gerai pasiruošusi. Prieš varžybas nusiteikiau, kad rezultatas negali būti mažesnis nei keturiolika metrų. Tiesiog žinojau, kad be tokio rezultato neisiu iš sektoriaus. Puikiai žinojau savo konkurentes, pati turėjau trečią rezultatą pasaulyje. Stebėjau lyderes.

- Virš keturiolikos metrų nušokai vieną kartą, visi kiti šuoliai neperžengė šios ribos. Kiek pritrūko iki dar geresnio šuolio?

- Dažniausiai mano geriausi šuoliai būna paskutiniai. Šįkart geriausią rezultatą pasiekiau penktu bandymu.

- Aukso medalio laimėtoja pasiekė tokį patį rezultatą. Neužpykai dėl to?

- Tiesiog džiaugiausi savo rezultatu. Turėjau tikslą – šuolis virš keturiolikos metrų. Tai padariau. Beliko tik džiaugtis. Šeštu šuoliu bandžiau varžovę aplenkti. Deja, nepavyko. Tikrai nepykau, kad gavau sidabro medalį (juokiasi).

- Ar per treniruotes esi šokusi taip toli?

- Ne, per treniruotes šokinėju maždaug 70-80 centimetrų mažiau. Per varžybas sukyla adrenalinas, atsiranda papildoma motyvacija, todėl pavyksta nušokti daugiau. prieš tai mano asmeninis rekordas buvo 12,73 metrų.

- Šiais metais baigei vidurinę mokyklą, prisipažink, ar nenutolsi nuo sporto?

- Tikriausiai stosiu į kinezeterapiją. Dar neapsisprendžiau kuriame universitete. Nenoriu palikti savo trenerio, šeimos, artimųjų.

- Neapmaudu, kad olimpinis normatyvas buvo įvykdytas per vėlai ir neteks nuvykti į Londono olimpines žaidynes?

- Ne, mano olimpiada buvo Barselonoje. Mano tikslas buvo ten gerai pasirodyti. Žinoma, norėtųsi išvykti ir į olimpiadą, tačiau jų bus dar ateityje.



Eimantas Skrabulis
Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas

Džiaugiamės sulaukę mūsų jaunimo ką tik grįžusio iš Pasaulio jaunimo čempionato Barselonoje. Džiugu, kad visi grįžo su gera nuotaika. Žinoma, visus labiausiai džiugina Dovilės iškovotas sidabro medalis. Jis mums prilygsta aukso medaliui, kadangi rezultatas, kurį ji pasiekė penktuoju šuoliu – tai geriausias rezultatas pasaulyje šį sezoną kaip ir nugalėtojos iš Ispanijos. Dovilė mums yra čempionė. Džiugu, kad ne pirmą kartą iš svarbiausių jaunimo forumų mūsų jaunieji sportininkai grįžta su labai gerais rezultatais. Tradicija tapo, kad sportininkai grįžta bent su vienu medaliu. Kažkada tai padarė Viktorija Žemaitytė, Andrius Gudžius, Airinė Palšytė. Smagu, kad sportininkai, pasiekę aukštus rezultatus jaunimo pirmenybėse labai greitai įsilieja į suaugusiųjų rinktine ir sugeba dėl aukščiausių pozicijų kovoti su pačiais stipriausiais. Juokaujame, kad Dovilė yra 25-a sportininkė, kuri įvykdė olimpinį normatyvą. Tiesa, tai buvo padaryta keletą dienų per vėlai. Tačiau mes suprantame, kad Dovilės olimpiada buvo Barselonoje. Ten ji puikiai susitvarkė su jai keliamomis užduotimis. Lieka tik palinkėti sėkmės ir geros sveikatos sportininkei.

Kęstutis Jezepčikas
Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris

D. Dzindzaletaitės medalis rodo, kad lengvosios atletikos puokštė yra labai graži. Tikimės, kad ši puokštė sužydės Londono olimpinėse žaidynėse. Čempionate Barselonoje dalyvavo 5-6 sportininkai, kurie bus kandidatai dalyvauti kitose olimpinėse žaidynėse, kurios vyks Brazilijoje. Tikiu, kad dabartinis jaunimas po keturių metų galės kovoti su stipriausiais pasaulio atletais. Jaunimo, kuris ruošiasi papildyti lengvosios atletikos rinktinė vis daugėja. Tai teikia optimizmo. Iš Barselonos grįžome su gera nuotaika. Tačiau jau dabar visi galvojame apie olimpines žaidynes, todėl negalime atsipalaiduoti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS