„Akropolyje“ Jūrų muziejus kviečia aplankyti „Jūros stalą“ | kl.lt

„AKROPOLYJE“ JŪRŲ MUZIEJUS KVIEČIA APLANKYTI „JŪROS STALĄ“

  • 0

Harmoniją su jūrą galima išlaikyti net ir prie pietų stalo, sako Lietuvos jūrų muziejaus specialistai ir kviečia visus klaipėdiečius ir miesto svečius aplankyti netikėtą parodą – „Jūros stalą“.

Iki rugpjūčio 20 d. Klaipėdos prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ Jūrų muziejus pristatys dalį savo jūrų moliuskų kriauklių kolekcijos. Iš daugiau nei 23 000 įvairiausių kriauklų, kurios saugomos Jūrų muziejuje, parodai atrinkti valgomieji moliuskai - ir dažniausiai ragaujamos austrės, midijos, jūrų šukutės, ir gal kiek neįprastos lietuvių skoniui – karališkoji kriauklė, gigantiškoji tridakna ar net mureksai.  

„Kasmet artėjant Jūros šventei „Akropolio“ lankytojus pakviečiame į specialiai šiai dienai skirtas parodas. Šį kartą kartu su Lietuvos jūrų muziejumi nusprendėme surengti parodą, kuri ne tik parodytų gyvybės vandenynuose įvairovę, bet ir atkreiptų dėmesį į tai, ką valgome, ką galime valgyti ir kaip tausoti tai, ką mums dovanoja jūra“, - sakė Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis.

Vis daugiau žmonės visame pasaulyje dėmesį kreipia į ekologines ir socialines vartojimo pasekmes. Akvakultūros produktai ant mūsų pietų stalo yra vienas iš tinkamiausių pasirinkimų. Kodėl? Moliuskus žmonės valgė jau prieš 164 000 metų – dar nemokėdami sugauti žuvies, pajūrio gyventojai mėgavosi jūros dovanomis. Vis labiau įsigalint moliuskų valgymo tradicijoms, ėmė mažėti jų ištekliai: žmogus buvo priverstas sugalvoti, kaip jų užsiauginti. Taip moliuskai tapo akvakultūros objektu, kurio auginimas maistui vertinamas kaip vienas labiausiai gamtą tausojančių. Mat moliuskai maitinasi planktonu, filtruodami vandenį, todėl jiems nereikia naudoti kitų žuvų išteklių (kaip pavyzdžiui, auginant pramonines žuvis), o natūralios gyvenimo sąlygos nuo dirbtinių beveik nesiskiria.

Paroda eksponuojama Klaipėdos „Akropolyje“, prieš knygyną „Pegasas“.

GALERIJA

  • „Akropolyje“ Jūrų muziejus kviečia aplankyti „Jūros stalą“
  • „Akropolyje“ Jūrų muziejus kviečia aplankyti „Jūros stalą“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS