Artimiausi renginiai uostamiestyje | kl.lt

ARTIMIAUSI RENGINIAI UOSTAMIESTYJE

  • 0

„Menų zonoje“ meno klajoklių projektai Klaipėdai

Šiandien, rugpjūčio 10 d., ketvirtadienį, 17 val. „Menų zonoje“ (Aukštoji g. 5, Klaipėda) Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras ir „Menų zona“ pristato KKKC tarptautinės meno rezidentūros dalyvių Jurijaus Štapakovo ir Aleksandros Gart (Sankt Peterburgas, Rusija) projektus „Aukštai pakilęs vanduo“ ir „Gatvės emocijos. Daugiau balandžių Klaipėdai“.

Nuolat po pasaulines meno rezidencijas klajojantys menininkai Jurijus Štapakovas ir Aleksandra Gart Klaipėdos senamiesčiui įkvėps išskirtinės energijos, o miestiečius pakvies bendrai kūrybai ir veiklai. Plačiau https://goo.gl/aJCm47

Tarptautinis kalvystės simpoziumas „KETURI VĖJAI – 2017“

Jau šį savaitgalį, rugpjūčio 12–13 dienomis, Klaipėdoje vyks XI Tarptautinis kalvystės simpoziumas „KETURI VĖJAI – 2017“. Tarptautinė kalvių bendruomenė, kurios atstovai šį kartą atvyks iš Lietuvos, Latvijos, Čekijos, Kanados, Danijos, Baltarusijos ir Rusijos dalinsis savo kalviška dvasia su miestelėnais ir svečiais, kvies atrasti amato subtilybes. Kupini geros nuotaikos ir uždegančios energijos, kalviai perteiks šias emocijas savo pasirodymuose ir kūriniuose. Simpoziumo metu,  po  atviru dangumi atsidariusioje kalvėje, visi plenero dalyviai kurs jungtinę kompoziciją iš metalo - pažymint Piliakalnių metus, plenero dalyviai kurs skulptūrą „Piliakalnis“.  Renginio organizatoriai kviečia pasinaudoti reta proga pabūti kalviais ir pažinti kalvystę gyvai.  Visi renginiai vyks Šiauriniame rage, Danės g.1, šalia Senosios perkėlos.

PROGRAMA:

08 12 ŠEŠTADIENIS:

13.00 Žaizdrų įkūrimas ir iškilmingas XI Tarptautinio kalvystės simpoziumo „KETURI VĖJAI – 2017“ atidarymas

13.00–16.00 Archeologinių kopijų gamyba, skulptūros „Piliakalnis“ elementų kalimas

16.00–17.00 Kalviškos varžybos

17.00–19.00 Etnografinių ansamblių koncertas

19.00–20.00 Varžytuvės su žiūrovais

20.00–22.00 Gyvo garso koncertas

08 13 SEKMADIENIS:

12.00–14.00 Archeologinių kopijų gamyba, skulptūros „Piliakalnis“ užbaigimas

14.00 Šventės uždarymas. Diplomų įteikimas plenero dalyviams

Klaipėdoje skambės „Roko naktys“

Festivalis „Roko naktys“ šiais metais yra skirtas tiems, kurie nori palapinės prie jūros, pušų kvapo, bėgių dundesio, industrinio plieno, miesto garso, laivų gausmo – ir visko viename. „Roko naktys“ šiais metais bus miesto festivalis ir vyks Kruizinių laivų terminale, elinge.

Viena ryškiausių festivalio žvaigždių - naujosios kartos roko atstovai „Blood Red Shoes“ iš Jungtinės Karalystės pasirodys, kurie sceną sudrebins šeštadienio vakarą.

„Blood Red Shoes“ laukiami Meksikoje ir Filipinuose, su jų muzika šėlsta rokenrolo sostinė Londonas, jų laukia Oslas, Kelnas ir Berlynas. Dueto dainose visuomet daug jausmų ir emocinių spalvų, o maištingą grupės charakterį gerai iliustruoja ir tai, kad jie visuomet entuziastingai palaiko tokius socialinius projektus kaip „Love Music Hate Racism“.

PROGRAMA:

08 11 PENKTADIENIS:

18.00 „Timid Kooky“

19.00 „Frank Fitts“

20.10 „Wolfsome“

21.30 „Colours of Bubbles“

23.00 „Repetitor“

0.00 Beno (ba.) DJ setas, o vakarėlį užbaigs „Local Blood“ DJ setas.

08 12 ŠEŠTADIENIS:

18.00 „Crucial Features“ koncertas

19.00 „The Station“ koncertas

20.00 „BIX“ koncertas

21.10 „Freaks on Floor“ koncertas

22.30 „Blood Red Shoes“ koncertas

Vakarą pabaigs „No DJ‘s goes AC/DC“ su Viktoru Diawara ir Blėka

Finalinis projekto „Folkšokas 2017“ koncertas

Ar senosios lietuviškos dainos gali skambėti XXI amžiaus scenose ir klubuose? Ar liaudiška muzika gali patikti ne tik senjorams, bet ir jaunimui? „Tikrai taip!“, sako projekto „Folkšokas 2017“ organizatoriai, kompozitoriai ir populiariausi Lietuvos atlikėjai. Į vieną sceną susirinkę „Čilinam", Lukas ir „Golden Age“, „4 Roses“, „69 danguje“, „Čiutyta“, „Kitava“ ir AroLieta, „Taruta“ (Ukraina), „Happyendless“, „Ratilio“, „Martvežiai“, „Mingė“, Edmundas Kučinskas, Katažina Zvonkuvienė ir Deivydas Zvonkus, Liepa Mondeikaitė, Igoris Kofas, Stano, Algis Drėma, Vytautas Šiškauskas, Loreta Sungailienė, Andrius Mamontovas, Vytautas, Eglė ir Ieva Juozapaičiai, Neda Malūnavičiūtė, Deividas Bastys, Tadas Juodsnukis, Žilvinas Žvagulis, Darius Gakas (Australija), Česlovas Kriščiūnas, Andrius Borisevičius, Marius Matulevičius, Aleksandras Makejevas, Gražvydas Sidiniauskas, Marija Beržė, Justina Budaitė, Jurijus Veklenko, visas būrys muzikantų ir „7 mūzų" šokėjų privers net didžiausius skeptikus patikėti tuo, kad lietuvių liaudies dainos gali nuskambėti kaip naujausi hitai.

Legendinis lietuvių liaudies dainų projektas „Folkšokas“ sugrįžta su trenksmu: koncerto žiūrovų laukia net 35 naujos dainų aranžuotės, bene įspūdingiausia šiais metais Lietuvoje scena ir kompiuteriais projektuotas net 300 kilovatų galios koncertinis apšvietimas bei specialios vaizdo projekcijos.

„Folkšokas 2017“ - rugpjūčio 19 d., 21.00 val., Klaipėdos Teatro aikštėje.

XX Tarptautinis festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“

Nuo 1998 m. Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras kasmet liepos-rugpjūčio mėnesiais rengia tarptautinį operos ir simfoninės muzikos festivalį „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“. Renginio programos pagrindą sudaro spektaklių premjeros, koncertai gražiausiose pajūrio lauko erdvėse. Festivalis skirtas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro 30 metų jubiliejui.

08 11 20.00 Šokio spektaklis „KARMEN“ (Palangos koncertų salė)

08 12 20.00 Šokio spektaklis „ISPANIŠKOJI SARSUELA“ (Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelis)

08 13 12.00 Koncertas „REFORMACIJAI – 500“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras)

08 13 20.00 Teatralizuotas koncertas „ISPANIŠKOJI SARSUELA“ (Nidos kultūros ir turizmo centras „Agila“)

08 15 19.00 Violetos Urmanos ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro koncertas (Klaipėdos dramos teatras)

X poezijos ir muzikos šventė „NAKTIGONĖS 2017“

PROGRAMA:

DAINUOJAMOSIOS POEZIJOS VAKARAI

Penktadieniais 19.30 val. I. Simonaitytės bibliotekos kieme / Kavinėje „Pauzė“

Rugpjūčio 11 d. Hermis PREIKŠTAS

Klaipėdos botanikos sode – vasara kitaip

Klaipėdos universiteto Botanikos sode,  rugpjūčio 18 d., 16 val. kviečia jauki naujiena - „Ievaro tiltai“. Tai naujo formato renginys, siūlantis džiaugtis vasara kitaip. Renginio metu vyks diskusijos, seminarai, parodos, pramogos, pamokymai ir verslo patirties pasidalinimas.

Trijose skirtingose  stilizuotose erdvėse veiks PRAMOGŲ SALA su žaidimais ir įvairiausiomis veiklomis visai šeimai. SIELOS ERDVĖJE - kvapai, sveika gyvensena, terapiniai užsiėmimai, meditacija ir gera savijauta. TREČIOJE ERDVĖJE – viskas apie vaistažoles - jų teigiamą ir neigiamą poveikį su prof. O Ragažinskienę, apie vienuolių atsiskyrėlių Kamaldulių vaistažolininkystės tradicijas 17 amžiuje su vienuole seserimi Renata, apie žolynus krikščionybėje su broliu Ramūnų. Biržų levandų ūkio patirtis ir produkcija. Žinoma, galėsime pamatyti ir įsigyti ir naujo derliaus produktų: duonos, medaus, giros ir pan.

GALERIJA

  • Artimiausi renginiai uostamiestyje
  • Artimiausi renginiai uostamiestyje
  • Artimiausi renginiai uostamiestyje
  • Artimiausi renginiai uostamiestyje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS