„BaRock“ su Baltijos gitarų kvartetu | kl.lt

„BAROCK“ SU BALTIJOS GITARŲ KVARTETU

  • 0

Šventinės klasikos festivalyje „Salve Musica“ gruodžio 11 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje skambės žaisminga programa, įtrauksianti klausytojus į kelionę nuo baroko iki roko.

Baltijos gitarų kvartetas kartu su saksofonininku Remigijumi Rančiu ir kontrabosininku Vyčiu Nivinsku paruošė ypatingą koncertą mėgstantiesiems įvairią muziką – tiek Antonio Vivaldi šedevrus, tiek grupės „Metallica“ hitus.

Baltijos gitarų kvartetas jaunų ir talentingų klasikinės gitaros atlikėjų iniciatyva susibūrė 2004 m. Jis užsienyje pristatomas kaip lyderiaujantis gitarų ansamblis Baltijos šalyse. Gitaristų koncertų sąraše – daugiau nei 20 pasaulio šalių, tarp kurių – Japonija, Rusija, Kinija, Austrija, Danija, bei prestižinių koncertų salių – garsioji Berlyno filharmonija, Varšuvos Karalių rūmai, Londono „Southbank center“. Kvarteto nariai – įvairių konkursų laureatai, aktyvūs solistai, jų muzikavimas jautrus, spalvingas ir subtilus, tačiau nepretenzingas. „Visi labai talentingi, turi puikų humoro jausmą, o tai pasitaiko ne kiekviename kameriniame kolektyve“, – taip apie Baltijos gitarų kvartetą yra sakęs muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Susipažinkime su gitaristais iš arčiau.

Zigmas Čepulėnas yra Lietuvos klasikinės gitaros festivalių bei konkursų laureatas, taip pat domisi flamenko gitara ir kultūra. Gitaristas intensyviai plečia klasikinės gitaros kvartetų koncertinį repertuarą, aranžuodamas tiek simfoninės, tiek roko muzikos kūrinius.

Sergejus Krinicinas – gitaros klasės Kauno J.Naujalio muzikos gimnazijoje įkūrėjas. Neretai jį galima pamatyti scenoje su žymiais šalies atlikėjais – dainininke Judita Leitaite, su kuria yra išleidęs rusų romansų kompaktinę plokštelę, ir smuikininku Vilhelmu Čepinskiu, su kuriuo sudaro aktyviai koncertuojantį „Džentelmenų duetą“.

Saulius S.Lipčius yra jau ketvirtos kartos muzikantas savo šeimoje. Jis skambina ne tik klasikine gitara, bet ir unikalia liutnia Liuto forte. Gitaristas aktyviai koncertuoja kartu su kitais atlikėjais bei aktoriais.

Chrisas Ruebensas – puikiai lietuviškai kalbantis belgas, jaunystėje muzikavęs ir variniais pučiamaisiais. Grojo ir dainavo keliose bliuzo, roko, popmuzikos ir disko grupėse. Jį taip pat domina įvairios muzikos ir teatro kombinacijos. Nuo 2008 m., sulaukęs pasiūlymo tapti Baltijos gitarų kvarteto nariu, gitaristas gyvena Vilniuje. Vis daugiau įvertinimų atlikėjas sulaukia už savo kūrybos kompozicijas. Jo kūrybos stilių galima apibūdinti kaip eklektišką, įkvėptą klasikinės, world ir džiazo muzikos.

Šįkart kartu su gitaromis skambės ir kontrabosas bei saksofonas. Niujorko džiazo klubus išmaišęs kontrabosininkas V.Nivinskas – vienas ryškiausių Lietuvos džiazmenų, pasižymintis muzikinio mąstymo brandumu, garso sodrumu bei ekspresyvumu, aktyvia ir ryškia artikuliacija bei lanksčiomis melodinių linijų kantilenomis. O universalaus muziko reputaciją pelnęs saksofonininkas R.Rančys – sparčiai progresuojantis jaunas džiazo kūrėjas, valdantis saksofonus, klavišinius ir fleitą, komponuojantis ir aranžuojantis.

Be gitaristo ir kompozitoriaus Ch.Ruebenso kompozicijų, koncerte dar skambės ir A.Vivaldi koncertų ciklo „Metų laikai“ „Žiemos“ dalies epizodai, ir roko klasika – grupės „Metallica“ kūriniai. Nuo baroko eidami roko link, talentingi atlikėjai nepraleis ir pasaulio muzikos – flamenko, balkanų stiliaus kūrinių, Mileso Daviso džiazo melodijų.

GALERIJA

  • „BaRock“ su Baltijos gitarų kvartetu
  • „BaRock“ su Baltijos gitarų kvartetu
Organizatorių nuotr.
Gairės: BaRock, Salve Musica
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS