Baroti galerijoje atidaroma Ukrainos dailininko paroda | kl.lt

BAROTI GALERIJOJE ATIDAROMA UKRAINOS DAILININKO PARODA

  • 0

Penktadienį 18.30 val. uostamiesčio Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1) lankytojams duris atvers Ukrainos dailininko Rustamo Mirzoevo tapybos paroda „Almost reality“.

Tyrinėjantis „paralelines realybes“, konkrečiau – prisiminimus, sapnus, psichodelines būsenas, R.Mirzoevas teigia, kad realybė dabar pamiršta. Pasak menininko, neapibūdinama, mistiška, pavojinga ir kartu nuostabi realybė yra prarasta, palaipsniui išstumta ir pakeista šiuolaikine – virtualia, taip pat pavojinga ir gražia, bet netikra.

Įgyvendindamas šią idėją darbų ciklu, įprasta sau technika – anglimi ir akrilu ant drobės – autorius specialiai Lietuvos auditorijai sukūrė 11 paveikslų. Projekto koncepcija primena viduramžių alchemikų aukso ar vadinamo filosofinio akmens sukūrimą (virsmą), kurio mistiniame ir vienok realiame sukūrime iš tiesų dalyvavo keletas pagrindinių elementų: ugnis, vanduo, žemė ir oras. Galų gale kiekviena atskirai paimta esybė buvo sudaryta iš šių pirminių elementų, o pats brangaus metalo gimimas buvo aprašomas kaip kartais tarpusavyje kovojantys, bet visada susijungiantys vyriškas ir moteriškas pradai. Be abejo, menininko alchemija ir yra jo realybė.

Parodą Baroti galerijoje pristato Ukrainos galerija „Cechas“ (ЦЕХ). Paroda bus eksponuojama iki gegužės 3 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS