Buvusios Vydūno vidurinės mokyklos patalpose šeimininkauja VDA studentai | kl.lt

BUVUSIOS VYDŪNO VIDURINĖS MOKYKLOS PATALPOSE ŠEIMININKAUJA VDA STUDENTAI

  • 0

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakultetas spalio 1 d. pradėjęs pirmuosius savo mokslo metus, jau peržengė ir naujųjų namų slenkstį. Naujosios fakulteto patalpos – tai buvusi Vydūno vidurinė mokykla Klaipėdos senamiestyje.

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakultetas spalio 1 d. pradėjęs pirmuosius savo mokslo metus, jau peržengė ir naujųjų namų slenkstį. Nors VDA padalinys ateinančiais metais pažymės savo veiklos 40-etį, tačiau šie metai nužymėti reikšmingais ir net istoriniais pokyčiais.

Naujosios fakulteto patalpos – tai buvusi Vydūno vidurinė mokykla Klaipėdos senamiestyje. Klaipėdos savivaldybei perdavus mokyklos patalpas fakultetui, VDA jas renovavo savo lėšomis. Dėmesys buvo sutelktas į būtiniausius pastato infrastruktūros remonto darbus. Sutvarkytos šilumos, vandens ir kanalizacijos sistemos, elektros instaliacija, pakeisti langai, durys, perdažytos sienos. Tiesa, renovuota tik dalis perduotų pastatų. Ateičiai palikti ir interjeriniai sprendiniai. Kolektyvas džiaugiasi šviesiomis ir šiltomis patalpomis, ir tikina, kad baldų ir technikos atnaujinimas palaipsnis procesas.

Naujose fakulteto patalpose įsikūrė ir VDA Urbanistikos, architektūros ir dizaino institutas.

Oficialiai patalpos pakrikštytos lapkričio 29 d.

Naujose erdvėse jau įvyko ir pirmosios bakalaurantų bei magistrantų darbų peržiūros.

Fakultete studijuoja interjero dizaino, grafinio dizaino, architektūros ir vizualiojo dizaino specialybių studentai. Studentams nuolat sudaromos galimybės plėsti savo kūrybinį akiratį: jie dalyvauja įvairiuose kūrybinėse dirbtuvėse bei tarptautiniuose mokymuose. 

Lapkričio 9-10 dienomis architektūros studijų grupė VDA Nidos meno kolonijoje dalyvavo dėstytojų ir architekto Vytenio Rudoko iš Šiaulių surengtose kūrybinėse konsultacijose. Tai – naujas studijų formatas, kuris tikimasi taps VDA Klaipėdos fakulteto tradicija. Architektūros studijų savaitgalių metu numatoma konsultacijoms ir paskaitoms kviesti kuriančius architektus ir dėstytojus iš Lietuvos bei užsienio.

Lapkričio pradžia paženklinta ir VDA Klaipėdos fakulteto studentų kūrybinėmis dirbtuvėmis „Visual rhetorics in poster art“, kurias vedė vienas žymiausių Lenkijos plakatistų, ilgametis Gdansko dailės akademijos ir jos padalinių vadovas prof. Tomaszas Boguslawskis. Jis kartu su dizaineriu prof. Jaceku Staniszewskiu sukomplektavo šiuolaikinio lenkų plakato dizaino parodą „Faces Of Polish Posters“, kuri parodos kuratoriaus Sauliaus Jusionio dėka pristatyta Klaipėdos žiūrovams. Parodoje eksponuojami Gdansko dailės akademijos Grafinio dizaino fakulteto profesorių bei studentų darbų pavyzdžiai atspindi vieną iš įdomiausių ir savitą kaimyninės Lenkijos plakato mokyklą.

Atskira plakatų paroda, skirta VDA Klaipėdos fakulteto atidarymui, buvo eksponuota ir naujosiose fakulteto patalpose. Šiai parodai prof. T. Boguslawski sukūrė ir specialų plakatą.

GALERIJA

  • VDA KF studentų darbai - Meno kiemo vitrinoje.
  • VDA KF architektūros studentai su dėstytojais
  • Buvusios Vydūno vidurinės mokyklos patalpose šeimininkauja VDA studentai
  • Buvusios Vydūno vidurinės mokyklos patalpose šeimininkauja VDA studentai
  •  VDA Klaipėdos fakulteto fasadas
  • Buvusios Vydūno vidurinės mokyklos patalpose šeimininkauja VDA studentai
VDA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS