Dramos teatre – premjera vaikams | kl.lt

DRAMOS TEATRE – PREMJERA VAIKAMS

Prieš pat Kalėdas, gruodžio 23-iąją, Klaipėdos dramos teatras ir klounų teatro studija „Dulidu“ kviečia vaikus į naują spektaklį „Džiunglių knyga: Mauglio broliai“. Jis sukurtas pagal britų rašytojo, Nobelio premijos laureato Rudyardo Kiplingo (1865–1936) to paties pavadinimo knygą.

Bendras projektas

Tai bendras dviejų teatrų projektas. Inscenizaciją parašė spektaklio režisierė Kamilė Kondrotaitė, scenografiją, kostiumus ir vaizdo projekcijas sukūrė dailininkė Liuda Liaudanskaitė, muziką – grupės „Garbanotas bosistas“ muzikantas Mantas Joneikis, šviesų dailininkas – Darius Malinauskas, su aktoriais dirbo choreografė Dovilė Binkauskaitė.

Vaikai išgirs ir pamatys istoriją apie berniuką Mauglį, kurį nuo plėšraus tigro Šerchano (akt. Mantvydas Poškus) išgelbėjo ir Indijos džiunglėse užaugino vilkai (akt. Laima Akstinaitė, Edvardas Brazys, Karolina Kontenytė, Jonas Viršilas). Mauglis (akt. Paulius Pinigis) auga džiunglėse, mokosi medžioti ir susikalbėti su gyvūnais jų kalba, sužino, kas yra laisvė, garbė, drąsa. Scenoje pasirodys tarsi čigonė ateitį spėjanti pantera Bagira (akt. Toma Gailiutė), išmintingas lyg indų jogas smauglys Ka (akt. Donatas Švirėnas), japoniškos ramybės kupinas lokys Balu (akt. Liudas Vyšniauskas). Džiunglių gyvūnai skatins vaikus pajusti vienybę su gamtos pasauliu ir tarpusavio bendrystės jausmą.

Broliška staigmena

Pasak režisierės K.Kondrotaitės, visų į spektaklį atėjusių vaikų laukia broliška staigmena. Kūrybinė spektaklio komanda norėtų, kad vaikai išeitų iš jo prisimindami džiunglių pasaulio žinią: „visi esame broliai, neskriauskime vienas kito“. Įdomu, kad jaunesniųjų skautų simbolika perimta būtent iš rašytojo R.Kiplingo knygos: mažieji, į būrį tik atėję ir jo įstatymų besimokantys skautai, vadinami vilkiukais, lygiai kaip tarp vilkų džiunglėse atsidūręs Mauglis.

Klounų teatro studija „Dulidu“ įsikūrusi beveik prieš dešimtmetį, stato spektaklius vaikams ir visai šeimai, klaipėdiečiams pažįstama iš naujausio spektaklio „Nojaus laivas“ ir ankstesnių projektų. „Dulidu“ kūrybinė komanda siekia kurti spektaklius, po kurių išėję tėvai galėtų pasikalbėti su vaikais jiems svarbia tema, o vaidinimai neliktų vien tik reginiai ir pramoga.

Įkvėpė Indija

Režisierę K.Kondrotaitę traukia vaikų vaizduotės sfera, pasak jos, „vaikų literatūra yra labai gražus pasaulis“. Pasirinkti šį kūrinį režisierę padrąsino kelionė į Indiją, kurioje teko pamatyti, pajusti ryškų džiunglių, jos gyvūnijos, gamtos pasaulį: „Ilgai galvojau apie šio kūrinio sceninį sprendimą. Šioje istorijoje susiduria du pasauliai – gamtos ir žmogaus. Pasirinkau atskleisti gamtos pasaulį pasitelkus genčių, aborigenų meną. Tai kultūros nepaliestos civilizacijos, jos viską ima iš gamtos. Tai lėmė ir spektaklio vizualumą. Dekoracijoms ir kostiumams naudojome natūralias medžiagas: kokoso riešutus, uogas, liną ir vilną, plunksnas, ragus, iltis, medieną. Kostiumai buvo gaminami pasitelkiant senuosius amatus – pynimą (Ingrida Sendytė), vėlimą (Kristina Anicca), drožybą (Raimundas Puškorius). Vaikai galės pamatyti genčių meno motyvus.“

Spektaklis „Džiunglių knyga: Mauglio broliai“, kaip ir knyga, rekomenduojamas vaikams nuo šešerių, bet nedraudžiamas ir mažesniems. Jis bus įdomus ir tėveliams.

Šiemet naują spektaklį dar bus galima pamatyti Klaipėdos dramos teatro didžiojoje salėje gruodžio 23 d. 12 ir 15 val. Teatro repertuaras – interneto svetainėje kldt.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Santare

Super spektaklis. Gražūs kostiumai, bend4avimas su žiurovais. Puiku. Rekomenduoju. Net 2.8 m dukrai patiko

irgi

šūds tikrai šūds, jaunieji režisieriai ne visada rež.

Matęs

Gaila, kad uostas buvo užpirkes ši spektaklį kaip Kalėdinį savo darbuotojų vaikams-nepataikė.Nesakau kad jis niekam tikes(nors labai ,,biednai"atrodo..), bet jis tinka gal tik vaikams nuo 9 metų.Kaip madinga šiais laikais, viskas sustilizuota, minimalizuota ir kitaip ,,..zuota".Šventėm turėtų būti išlaikytos Kalėdinės tradicijos o ne įkištas eilinis gana sudėtingas pastatymas-vaikams neįdomu.Maniškis išsėdėjo lygiai 10 min...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS