Ispanų videomeninkas dovanoja miestui atgijusios violončelės instaliaciją | kl.lt

ISPANŲ VIDEOMENINKAS DOVANOJA MIESTUI ATGIJUSIOS VIOLONČELĖS INSTALIACIJĄ

  • 0

Prieš dvejus metus startavęs ir abejingų nepalikęs Tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis ir konkursas šiemet gegužės 6–11 dienomis grįžta į uostamiestį. Apie festivalio pasiruošimo darbus byloja Koncertų salės fojė su specialia šviesos instaliacija atgijusi violončelė, kurią žiūrovai jau gali išvysti.

Balandžio 11 dieną specialiai į Klaipėdą atvyko įrengti instaliacijos  žymus violončelininkas David Fernández. Savo pasirodymus jis paverčia teatrališkais muzikos ir multimedijos šou, kurie savo originalumu stebina visą pasaulį.

D. Fernández teigė, kad šiam projektui įgyvendinti buvo panaudota speciali „Video mapping“ technologija, pagal kurią galima bet kokį judantį vaizdą transformuoti į objektą ir atkurti jame natūralų, realų vaizdą be jokio iškraipymo.

Anot projekto autoriaus,  pati technologija yra sudėtingas ir eiliniam žmogui sunkiai suprantamas procesas, reikalaujantis išmanyti vaizdo įrašo kūrimo specifiką ir skrupulingumo dirbti su kiekviena detale. 

„Man šis projektas yra labai svarbus, nes violončelė – tai mano gyvenimas, ji mane lydi kasdien. Projektu siekiau šiam muzikos instrumentui suteikti gyvybės. Violončelė – tai tarsi talpykla, į kurią sudėtas visas mūsų gyvenimas - svajonės, grožis, košmarai. Visa tai bandžiau parodyti šioje instaliacijoje”, - pasakojo D. Fernández.

Muzikantas atskleidė, kad jam prireikė net 7 valandų atgijusios violončelės idėją paversti realiu kūnu: kruopščiai sureguliuoti, suprogramuoti, sujungti ir pritaikyti visą tai Koncertų salės fojė erdvei.

D. Fernández savo įspūdingais violončelės muzikos bei multimedijos šou džiugins Tarptautinio Klaipėdos violončelės festivalio metu gegužės 9 dieną 17.00 val.  Klaipėdos kultūrų komunikcijų centro parodų rūmuose.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS