Jūros šventė kviečia vaikus ir senjorus į kūrybines dirbtuves | kl.lt

JŪROS ŠVENTĖ KVIEČIA VAIKUS IR SENJORUS Į KŪRYBINES DIRBTUVES

  • 3

Liepos 27–29 dienomis į Klaipėdą sugrįžta 59-oji Jūros šventė. Vienu esminių šventės akcentų šiemet taps bendras „Klaipėdos šventės“ ir Italijos teatro „Teatro dei Venti“ projektas – spektaklis-legenda „Mobis Dikas“. Unikalus pastatymas, išsiskiriantis įspūdinga scenografija, autorine muzika ir emocine įtaiga, vaikus ir senjorus kviečia registruotis į kūrybines dirbtuves.

Hermano Melvilio romano pagrindu pastatytas įvairias disciplinas (teatrą, cirko meną, šokį, muziką) apjungiantis spektaklis „Mobis Dikas“ sujungia praeitį ir dabartį, Italiją ir Lietuvą bei tyrinėja specialias temas, aktualias nūdienai: migracija – kelionė, nepažįstamų kraštų stereotipai, drąsa peržengti nežinomas ribas, kad pasiekti trokštamą pakrantę, „kito“ ir „kitokio“ baimė,  visuotinis susvetimėjimas. Judanti 13 metrų ilgio ir 7 metrų pločio platforma spektaklio metu transformuojasi į laivą, paskui – žuvį, taip atverdama žmogaus fantaziją apie baltąjį banginį.

Jūros šventės svečiai pirmieji išvys grandiozinę premjerą, kuri dar šiais metais aplankys Maltą, Veneciją, Kolumbiją. Ankstesni trupės spektakliai jau parodyti daugiau nei 150 kartų, daugybėje pasaulio šalių. Projekto generaliniu rėmėju tapo klaipėdiečių kompanija „Seafish Trade“.

„Spektaklis labai stiprus savo scenografija, muzika ir emocine įtaiga. Prie 20 profesionalių aktorių, tarp kurių italai, meksikiečiai, prancūzai, prisijungs ir klaipėdiečiai - jau nuo kitos savaitės lauksime vaikų bei senjorų registracijos į liepos 16-23 dienomis vyksiančias kūrybines dirbtuves. Jose kartu su italų režisieriumi mūsų žmonės taps spektaklio dalimi“, – sakė „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Goda Giedraitytė.

„Teatro dei Venti“ turi ilgametę socio-kultūrinių projektų patirtį, kuri padeda bendruomenei pažinti teatrą ir tapti jo dalimi. Šis spektaklis ne išimtis. Be 20 profesionalių aktorių, spektaklyje pasirodys ir klaipėdiečiai. Liepos 16–23 dienomis vyks kūrybinės dirbtuvės, kuriose italų režisierius Stefano Tè kartu su asistentais dirbs su vietos bendruomene, integruodamas ją į spektaklį.

Spektaklis bus rodomas tris Jūros šventės vakarus – liepos 26, 27, 28 d. Klaipėdos piliavietėje.

Organizatoriai kviečia registruoti vaikus (6-11 m.) bei senjorus į kūrybines dirbtuves ir prisidėti prie naujo spektaklio gimimo.

Registracijai prašoma užpildyti anketą, nurodant savo asmens duomenis ir motyvaciją dalyvauti projekte.

Užpildytų anketų lauks iki 2018 m. liepos 4 d. Atrinkti dalyviai bus informuoti liepos 9 d. 

Registracija: https://goo.gl/UkJMNN

GALERIJA

  • Jūros šventė kviečia vaikus ir senjorus į kūrybines dirbtuves
  • Jūros šventė kviečia vaikus ir senjorus į kūrybines dirbtuves
  • Jūros šventė kviečia vaikus ir senjorus į kūrybines dirbtuves
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ddd

giedraitytė be visokių kopijų neapsieina, ir prie ko Mobis Dikas, paskaitykit lietuvių literatūrą-atrasit kažką įdomaus. Mūsų vargas-visiškas knygų neskaitymas

Jureivis

Svarbu kad sociai butu alkocholio, liberalai jau išsikvepe tinka tik vogti

Nika

Kur jūros šventės programa?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS