Klaipėdiečiai mėgaujasi šalčiu | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI MĖGAUJASI ŠALČIU

Žiemos pramogų entuziastai džiaugiasi paspaudusiu šaltuku. Klaipėdos rajone esančios slidinėjimo trasos pradėjo dar vieną sezoną.

Plungės rajone veikianti slidinėjimo trasa "Mortos kalns" jau atvira lankytojams. Pradėta sniego gamyba, ruošiamasi priimti visus atvykstančiuosius. Esą dažniausiai tai – pajūrio gyventojai.

Slidinėjimo trasos vadovas Saulius Gramauskas tikino, jog dabar jam – pats darbymetis. Entuziastai skuba pasimėgauti žiema, kol sniego nepakeitė lietus ir atodrėkis.

Lankytojams pramogos čia prieinamos iki vėlyvo vakaro.

"Esame priklausomi nuo orų. Gaminame sniegą, o šiandien ims veikti dvi slidinėjimo trasos. Jei žiema staiga nesibaigs, paruošime ir daugiau" – sakė pašnekovas.

"Mortos kalns" turi apie 230 ir 280 metrų ilgio slidinėjimo trasas, skirtas pažengusiems slidininkams. "Jos yra didesnės bažnyčios aukščio", – palygino S.Gramauskas.

Klientais jam tenka dalytis su netoli Vėžaičių esančia Utrių kalno slidinėjimo trasa, šiemet pasitinkančia trečiąjį savo sezoną.

Žiemos pramogų kurortas drąsuoliams siūlo keletą trasų: pačią didžiausią – raudonąją, pradedantiesiems skirtą mėlynąją, kuri šiemet – nuožulnesnė, bei vaikų kalnelį.

"Savaitgalį sulaukėme šimtų lankytojų. Kadangi pasistatėme antrą keltuvą, tie srautai šiek tiek pasiskirstė. Pradedančiųjų, vadinamojoje varlinukų trasoje mažiausieji gali pramogauti nemokamai. Dabar yra apie 80 centimetrų sniego, kaip tik ruošiame mėlynąją trasą", – pasakojo Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė.

Pašnekovės žodžiais, šalčio mėgėjų Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje netrūksta.

"Mūsų šalyje tai populiarus sportas, žmonės išbando tiek Plungėje, tiek ir Vilniuje esančias trasas, dažnai vyksta į Latviją", – aiškino L.Karbauskienė.

Klaipėdos krašte esantys slidinėjimo taškai sezono metu darbo dienomis veikia pusę, o savaitgaliais – ir visą dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS