Klaipėdiečiai rengiasi Dainų šventei | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI RENGIASI DAINŲ ŠVENTEI

Uostamiesčio dainininkėliai ir šokėjėliai ruošiasi artėjančio mėnesio pirmąją savaitę vyksiančiai Lietuvos moksleivių dainų šventei "Tu mums – viena". Planuojama, kad iš Klaipėdos į sostinę patrauks apie 1,2 tūkst. jaunuolių.

Trečiadienį būsimi Dainų šventės dalyviai su meru Vytautu Grubliausku aptarė jų laukiančius iššūkius – nakvynės, transporto, saugumo ir kitus klausimus.

Anot renginio koordinatoriaus Klaipėdoje Karalienės Luizės jaunimo centro vadovo Alekso Bagdonavičiaus, uostamiesčio meniniai ansambliai ir kolektyvai bus apgyvendinti vienuolikoje Vilniaus mokyklų.

Nakvynės ir transporto išlaidos vaikams nieko nekainuos. Į sostinę klaipėdiečiai keliaus daugiau nei dvidešimčia autobusų. Pastarieji sostinėje mokinukus vežios pagal repeticijų grafiką.

Kai kurie dalyviai į renginį vyks traukiniais.

Pasak A.Bagdonavičiaus, nors buvo kreiptasi į renginio organizatorius, apgyvendinimo sąlygos kasmet tik prastėja. "Turėsime tipinius kambarius, kur vietoje lovų – grindys", – pusiau juokais kalbėjo jis.

Taip pat nuogąstauta, kad nebus budinčių policijos pareigūnų ir medikų. Tiesa, visą parą mokyklose ramybę užtikrins apsaugos darbuotojai.

Viena iš šiųmečių naujovių ta, kad buvo atsisakyta tradicinių Dainų šventės eitynių. Motyvuojama, kad vaikai jų metu labai pavargsta.

"Vienas renginys atkrito, todėl eitynių atributikai skirtus pinigus šiemet panaudojome skarelėms ir lietpalčiams su miesto pavadinimu įsigyti. Jais bus aprūpinti visi dalyviai. Kolektyvų vadovams nupirkome mėlynus marškinėlius", – sakė A.Bagdonavičius.

V.Grubliauskas pasidžiaugė susitikime regėdamas tiek daug matytų veidų. Jo žodžiais, tai byloja apie dalyvių ištikimybę renginiui.

"Kaip visuomet, didžiausias rūpestis ir atsakomybė teks vadovams. Tai šventė, turinti savo specifiką, belieka tikėtis, kad organizacija bus gera. Esu tikras, kad šturvalas – patikimose rankose, o visi grįšite pavargę, bet laimingi ir sveiki", – kalbėjo meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS