Klaipėdiečiai taps istorijos detektyvais | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI TAPS ISTORIJOS DETEKTYVAIS

Uostamiesčio gyventojai netrukus galės tapti Klaipėdos istorijos detektyvais. Specialiai sukurtas žaidimas atskleis iki šiol dar negirdėtus arba mažai žinomus ir itin įdomius uostamiesčio istorijos faktus, kvies atrasti pamirštus jūrinius objektus bei paklaidžioti po miestą.

Pažinti Klaipėdą arba ją atrasti skatinsiantis žaidimas "Klaipėdos miesto detektyvai" bus pristatytas šiandien 17.30 val. Meno kieme.

Anot Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro kultūrinės veiklos vadybininkės Ingos Norkūnienės, ši pramoga sujungia stalo žaidimą ir ekskursijas po miestą.

"Aš ir meninių sprendimų bei idėjos autorė dizainerė Lina Jaruševičiūte esame atvykusios į Klaipėdą, nemažai metų čia gyvename, tačiau nesame vietinės. Pastebėjome, kad vaikštinėjant po Klaipėdą vis veriasi tas detektyvas, kiekvienas pastatas turi istoriją", – atskleidė pašnekovė.

Rengiant žaidimą talkino ir istorikai. Buvo mąstoma, kaip istorines įdomybes būtų galima pateikti patraukliai, tai keltų atradimo džiaugsmą.

"Istorikai su mumis pasidalijo informacija, kuri dar niekur plačiai nėra skleidžiama", – paaiškino I.Norkūnienė.

"Klaipėdos miesto detektyvų" rengėjai žaidėjus ragina vadovautis žemėlapiais bei "įkalčių" kortelėmis ir aplankyti šešis miesto jūrinius akcentus, tarp kurių – ir Bokštų gatvė, keletas statinių.

Žaidimą galima žaisti keliais būdais – kaip stalo žaidimą, pavieniui, komandomis keliaujant po miestą ar rengiant protų mūšius. Kitų žaidimo būdų gali pasiūlyti ir patys gyventojai.

"Įkalčių kortelėse yra frazė, istoriniai faktai, istorinė nuotrauka, turime žemėlapių fragmentų iš vokiečių archyvų, pakeliui siūloma ir po vieną pagalbinį objektą. Pavyzdžiui, jeigu ieškoma druskos sandėlio, mes dar siūlome atkreipti dėmesį į knechtus, kurie galėtų būti lengva nuoroda, kur keliaujama", – pasakojo pašnekovė.

Šiandien vyksiančio pristatymo metu planuojama padėkoti visiems prisidėjusiems jį rengiant bei plačiau papasakoti apie žaidimo vingrybes.

I.Norkūnienė tvirtino, kad žaidimą žadama išdalyti visiems uostamiesčio istorijos mokytojams. Jį turės ir Klaipėdos muziejų edukacijos skyriai, bibliotekos, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS