Klaipėdos koncertų salėje – „Muzikinė kelionė dviese“ | kl.lt

KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖJE – "MUZIKINĖ KELIONĖ DVIESE"

Nesibaigiančios muzikinės kelionės su mylimu žmogumi – tai pianistų dueto Vilijos Poškutės ir Tomo Daukanto kasdienybė. "Visada važiuodami į Lietuvą važiuojame namo", – tikina Šveicarijoje karjerą ir šeimą kuriantis duetas. Spalio 26 dieną, penktadienį, 18.30 val. jie pasirodys Klaipėdos koncertų salėje su programa "Muzikinė kelionė dviese", kurioje skambės kruopščiai atrinkta muzika nuo baroko iki XX amžiaus.

"Mes baigėme studijas Lietuvoje, tačiau norėjome pamatyti, išgirsti, atrasti, sužinoti ir išmokti kažko naujo", – teigė T.Daukantas, paklaustas apie pasirinkimą išvykti iš Lietuvos.

Duetas sako, kad yra atradęs savo vietą Šveicarijoje, ten užsiima pedagogine veikla ir, žinoma, aktyviai dalyvauja koncertiniame gyvenime.

V.Poškutė užaugo Vilniuje, o T.Daukantas – Klaipėdoje. Abu anksti pasirinko fortepijono specialybę: Vilija – M.K.Čiurlionio menų mokykloje, Tomas – E.Balsio menų gimnazijoje.

Po studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje jie toliau gilino žinias Ciuricho-Vintertūro aukštojoje muzikos mokykloje Šveicarijoje bei Rostoko aukštojoje muzikos mokykloje Vokietijoje.

2000 m. abu pianistai nusprendė groti kartu ir sukūrė fortepijoninį duetą.

Netrukus Vilija ir Tomas laimėjo prizus tarptautiniuose fortepijoninių duetų konkursuose Čekijoje, Italijoje, Šveicarijoje, San Marine. Vienas didžiausių pasiekimų – 2005 m. tarptautiniame ARD muzikos konkurse Miunchene laimėta antroji vieta (pirmoji neskirta). 2011 m. duetas tapo Edvardo Griego tarptautinio fortepijoninių duetų konkurso nugalėtojais.

Pianistai yra koncertavę Italijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Rusijoje, Prancūzijoje, San Marine, Liuksemburge, Austrijoje, Norvegijoje, Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Lietuvoje, Šveicarijoje, Azerbaidžiane, Bahamuose, JAV ir Kinijoje. Duetas yra išleidęs net šešias kompaktines plokšteles, pusė jų skirtos kompozitoriaus Camille Saint-Saënso muzikai.

"Mūsų koncerto programa "Muzikinė kelionė dviese" yra labai įvairi, pradedant baroku ir baigiant XX a. Joje yra labai žinomų melodijų, pradedant J.S.Bacho choralais ir baigiant W.A.Mozarto operos "Don Žuanas" arijomis, kurias F.Lisztas perkomponavo dviem fortepijonams. Atliksime ir mažiau žinomus, bet labai vertingus C.Saint-Saënso ir M.Ravelio kūrinius. Labai džiaugiamės būsimu koncertu Klaipėdoje", – apie programą pasakojo Vilija ir Tomas.

Atlikėjai nuoširdžiai kviečia klausytojus prisijungti prie jų kelionės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS