Kuršių mariose – čigoniškos muzikos burtai | kl.lt

KURŠIŲ MARIOSE – ČIGONIŠKOS MUZIKOS BURTAI

  • 0

Rugpjūčio 6-ąją "Muzikuojančiame kelte" mirgės tarptautinių konkursų laureatų, Lietuvoje gerai žinomo čigonų šou teatro "Sare Roma" ir styginių kvinteto "Giunter Light Orchestra" iš Vokietijos pasirodymas.

Šiame koncerte svečiai išgirs gražiausius pasaulyje kūrinius, skambėsiančius lietuviškai, čigoniškai ir rusiškai. Temperamentinga ir gyvai atliekama meninė programa skoningai perteiks ugningą bei laisvės pojūčiu užburiančią romų dvasią. Čia skambės laukinių melodijų, aistros ir gyvenimo džiaugsmo kupina muzika.

"Ant "Muzikuojančio kelto" denio koncertuojame kiekvienais metais. Per dešimtmetį nesudalyvavome turbūt vienintelį kartą. Neabejojame, kad šiemet tai bus dar puikesnis koncertas nei prieš tai buvę", – prisiminė vienas iš atlikėjų Ištvanas Kvik.

Savo nuoširdumu, entuziazmu bei per kraštus trykštančia energija "Sare Roma" kolektyvas, gyvuojantis jau maždaug 15 metų, pavergė daugelio pasaulio šalių gerbėjų širdis. O jų gyvai atliekami "superhitai" bei už širdies griebiančios melodijos norom nenorom "paskandins" kelto keleivius čigoniškos muzikos dvasioje.

"Romų muzika yra viena turtingiausių ir spalvingiausių pasaulyje. Smagu, kad kasmet turime daug galimybių atskleisti šios muzikos grožį", – pasakojo atlikėjas, kuris su Klaipėda esą turintis nemažai sąsajų. Pasirodo, jog po Antrojo pasaulinio karo į Klaipėdą atplaukė jo seneliai, kurie apsistojo Kupiškyje, o vėliau persikėlė į Vilnių.

"Apie Klaipėdą žinau daug istorijų. Man tai yra labai artimas miestas", – teigė jis.

Be spalvingos scenografijos, unikalių Ištvano Kvik ir kitų atlikėjų balsų, koncertą papuoš puikios kūrinių aranžuotės, kurias atliks teatrui pritarsiantis styginių kvintetas "Giunter Light Orchestra", pavergęs gerbėjų širdis visoje Europoje.

"Mūsų pasirodymas šįsyk bus tikrai neeilinis, kadangi scenoje pasirodysime su neseniai susikūrusiu orkestru. Šiame gyvo garso koncerte bus daug naujų, niekur negirdėtų dainų. Ši programa, plaukiojant po Kuršių marias, nuskambės tiesiog stebuklingai", – atskleidė atlikėjas.

Paklaustas, kaip "Sare Roma" susipažino su orkestru iš Vokietijos, Ištvanas norėjo išlaikyti intrigą: "Tai labai įdomi istorija, kurią dainuodami papasakosime koncerte."

Paskutinis jubiliejinio sezono reisas – rugpjūčio 13 d., šeštadienį. Romantiškas vakaras su IngaValinskiene "Iš visos širdies".

GALERIJA

  • Kuršių mariose – čigoniškos muzikos burtai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS