Mikė Pūkuotukas įplaukė į Klaipėdą | kl.lt

MIKĖ PŪKUOTUKAS ĮPLAUKĖ Į KLAIPĖDĄ

Šeštadienį Klaipėdos dramos teatre – spektaklio visai šeimai premjera: režisieriaus Pauliaus Tamolės „Pūkuotuko pasaulis“ pagal to paties pavadinimo britų rašytojo A.A.Milne’o pasaką.

Paskutiniai pastatymo paruošiamieji darbai vyko šventinę Kovo 11-ąją: spektaklio režisierius P.Tamolė, vaizdo projekcijų režisierius Tomas Smulkis ir operatorius Vytautas Jurevičius motoriniu laivu plaukė Danės upe ir filmavo vaizdus spektakliui. Su teatru maloniai bendradarbiavo Klaipėdos miesto savivaldybė ir policija; trumpam buvo sustabdytas eismas ir pakeltas Pilies tiltas, – kad galėtų praplaukti „Pūkuotuko laivas“. Pagal režisieriaus ir kūrybinės komandos sumanymą Pūkuotukas ir jo draugai įsikurs Klaipėdos mieste, o Mikė gyvens teatre – teatras ir bus jo „giria“. Su režisieriumi darbavosi scenografė, kostiumų dailininkė Lauryna Liepaitė (jie adaptavo kūrinį scenai), kompozitorė Agnė Matulevičiūtė, kino režisierius klaipėdietis T.Smulkis. Žiūrovai scenoje pamatys aktorius Artūrą Lepiochiną (Mikė), Karoliną Kontenytę (Paršelis), Rimantą Pelakauską, Reginą Arbačiauskaitę, Simoną Šakinytę, Donatą Stakėną. O pasakotojo balsas, kuriuo seks pasakos žiūrovai ir kuris žiūrovams seks pasaką, – visiems gerai pažįstamo ir pasiilgto maestro Vytauto Paukštės.

Sausį teatre įvyko „Pūkuotuko pasaulio“ kūrybinės dirbtuvės, jose dalyvavo 5–10 metų vaikai su tėveliais. Bendraudami su jais, kūrėjai sužinojo, kokios Klaipėdos vietos jiems įsimintiniausios, be to, vaikai jas piešė. Ryškiausius jų įspūdžius bus galima pamatyti spektaklyje. Žiūrovai sėdės ne salėje, kaip įprasta, bet pačioje veiksmo erdvėje, tarsi „girioje“, bus apsupti vaizdų ir garsų. Garsine spektaklio atmosfera rūpinasi kompozitorė A.Matulevičiūtė, kartu su režisieriumi kūrusi garsinį apipavidalinimą spektakliui „Be skambučio“ (2017).

Teatrinio „Pūkuotuko pasaulio“ kūrėjus miesto istorijos klausimais konsultavo Klaipėdos pilies muziejaus istorikai, bendradarbiavo ir Jūrų muziejaus darbuotojai. Pasak scenografės, jie pasirinko rodyti miesto vietas ir pastatus, išlikusius po 1854 m. Didžiojo gaisto ir stipriai nesikeitusius – būtent po jo susidarė toks senamiesčio vaizdas, kokį matome dabar. Tad po spektaklio tėvams ir mokytojams bus puiki proga su vaikais pasidomėti Klaipėdos istorija, daugiau sužinoti apie dėmesį patraukusius pastatus, galbūt užsukti į muziejų. Spektaklis nuo pačios kūrimo pradžios – interaktyvus ir edukacinis.

Režisierius P.Tamolė, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre drauge su L.Liepaite sukūręs vaikų pamėgtą spektaklį „Raudonkepurė“ pagal J.Pommerat pjesę (2016), kviečia į naują spektaklį ateiti visą šeimą ir patirti nuotykių Pūkuotuko pasaulyje: pažinti Klaipėdą jo ir jo draugų akimis. Jauniesiems spektaklio kūrėjams labai svarbus bendradarbiavimas ir bendravimas, šia nuotaika jie užkrėtė teatro komandą, subūrė ir sudomino ne tik tėvus su vaikais, bet ir skirtingų kartų aktorius.

„Pūkuotuko pasaulis“ Klaipėdos dramos teatre bus rodomas kovo 17, 18 ir 24 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS