Moksleiviai konkurse gaivino šeimos verslą | kl.lt

MOKSLEIVIAI KONKURSE GAIVINO ŠEIMOS VERSLĄ

  • 0

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje nuvilnijo regioninis verslumo konkursas "Šeimos verslas 2014", kurio metu moksleiviai mokėsi komandinio darbo ir kūrė šeimos verslo strategijas.

Į konkursą mokiniai ir jų mokytojai atvyko iš devynių regiono mokyklų: Klaipėdos "Baltijos", Kretingos Pranciškonų, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijų, Dovilų, Lapių, Pašlūžmių, Gargždų "Kranto" pagrindinių mokyklų, Endriejavo vidurinės, Klaipėdos siuvimo ir verslo paslaugų mokyklos.

"Verslumo konkursu norime atkreipti dėmesį į šeimos verslą Lietuvoje ir paskatinti dešimtų klasių mokinius verslo kūrimą sieti su šeimos ir tradicinių amatų atgaivinimu, ekologija", – renginio tikslus pristatė Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos konkurso koordinatorė, profesijos mokytoja ekspertė Laimutė Gegieckienė.

Susirinkusiuosius pasveikino mokyklos direktorius Valentinas Radavičius ir pasidžiaugė gražia Verslo skyriaus, Verslo metodinės grupės iniciatyva.

Socialinių mokslų kolegijos Marketingo skyriaus vadovė Laura Skučienė pabrėžė, kad konkurso sumanytojų idėja atgaivinti šeimos verslą bei pasidalyti informacija apie šeimos verslų tradicijas Europoje bei Amerikoje įgyvendinta pačiu laiku. Tačiau vadovė apgailestavo, kad Lietuvoje, o ypač Klaipėdoje, vis dar trūksta sėkmingų šeimos verslų.

Konkurso sumanytojai visus atvykusius mokinius paskirstė į septynias komandas. Mokiniai bendravo ir bendradarbiavo tarpusavyje, keitėsi verslo idėjomis, tarėsi, kūrybiškai ir išradingai atliko praktines užduotis.

Pasak organizatorių, užduotys nebuvo lengvos. Reikėjo sugalvoti verslo idėją, kuri būtų ir autentiška, ekologiška, ir susijusi su amatais. Teko ieškoti inovacijų, išskirtinumo ir kitų savybių. Antrame etape komandos turėjo nustatyti, kas bus jų paslaugos vartotojai. Trečiasis etapas – parengti verslo rinkodaros strategiją. Ši užduotis dalyviams pasirodė sunkiausia.

Organizatoriai ir konkurso vertintojai džiaugėsi mokinių išmone, gebėjimu bendradarbiauti ir kūrybiškumu. Mokinių verslo idėjos buvo labai įvairios – ekologiškos kosmetikos gamyba, turizmas ir kubilų gamyba, mobili grybukų ir kitų kepinių gamyba bei pardavimas.

Vertinimo komisijos narių nuomonė sutapo – šauniausia šeimos verslo idėja buvo paskelbta mintis sukurti avių ūkį. Šią idėją pristatę mokiniai išsivežė nugalėtojų diplomus ir rėmėjų dovanas. Diplomai pasklido po visą regioną, nes komandą nugalėtoją sudarė mokiniai iš penkių skirtingų regiono mokyklų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS