Palangoje koncertuos legendinės grupės „Supertramp“ gitaristas | kl.lt

PALANGOJE KONCERTUOS LEGENDINĖS GRUPĖS „SUPERTRAMP“ GITARISTAS

  • 1

Lietuvos pajūrio publikai jau pažįstamas gitaristas Carlas Verheyenas su grupe šeštadienį 19 val. surengs koncertą „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35).

Be muzikos monstro „Supertramp“ jis yra subūręs ir trijų atlikėjų projektą „Carl Verheyen Band“, su kuriuo ture po Europą pristato albumą „Essential Blues“. Koncerte skambės trijų aukščiausio lygio muzikantų kūryba, kurioje susipina geriausios bliuzo, roko, džiazo ir kantri skambesio tradicijos. „Grammy“ premijos nominantui C.Verheyenui talkina boso gitaristas Dave Marotta, grojęs su daugeliu garsių atlikėjų – Philu Collinsu, Bruce Hornsby, Kenny Logginsu ir kitais, bei talentingas būgnininkas Johnas Maderis.

Vienas iš dešimties geriausių pasaulio gitaristų („Guitar Magazine“), vienas iš 100 geriausių visų laikų gitaristų („Classic Rock Magazine“) – tai tik pora solidžių titulų, kurių nusipelnė C.Verheyenas. Išskirtiniai Carlo gitaros solo skamba jau daugiau nei keturis dešimtmečius, taigi bet kas, nors kiek susijęs su muzikos, kino ar TV pasauliu, vargiai nieko negirdėjo apie šį gitaros virtuozą. Muzikantas toli gražu neapsiriboja vien „Supertramp“ grupe. Jis koncertuoja su savo projektu „Carl Verheyen Band“, aktyviai dirba studijoje, pasirodo su kitais muzikantais, yra labai paklausus kaip gitaristas. C.Verheyenas bendradarbiavo su garsiais įvairaus žanro muzikantais – BB Kingu, Joe Bonamassa, Scottu Hendersonu, Johnu Fogerty, Cher, Bradu Paisley, Christina Aguilera, „The Bee Gees“ ir kitais.

Garsusis gitaristas J.Bonamassa taip apibūdino C.Verheyeną: „Kaskart, kai pradedu jaustis patenkintas savo grojimo technika ir gitaros pažinimu, privalau susitikti su Carlu, kad galėčiau įvertinti, kiek daug man dar trūksta. Džiaugiuosi galėdamas jį vadinti savo draugu. Jis tikras gitaros meistras ir puikus vaikinas.“ Jam antrino B.Paisley: „Rodos, nėra tokio muzikos stiliaus, kuriuo Carlas nesugebėtų groti.“ O J.Fogerty imponuoja C.Verheyeno universalumas: „Carlas žinomas kaip studijinis gitaristas, tačiau toli gražu ne vien tai. Net įrašuose girdi, kad jis yra puikus ir scenoje. Jis itin įsijaučia į savo grojimą.“

C.Verheyenas yra išleidęs 14 solinių albumų, taigi darbą su kolegomis sėkmingai derina su asmeniniais kūrybiniais polėkiais. O buvimą „Carl Verheyen Band“ nariu ir albumo „Essential Blues“ pristatymą gitaristas įvardijo kaip asmeninį rezonansą su muzika, kuri iš vienos pusės yra tradicinė, iš kitos – turi ryškų C.Verheyeno „autografą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aleksandras Zelenskis

Supertramp cia pamineti tik kaip jaukas. Nelabai aisku kaip sis gitaristas yra susijes su sia grupe. Gal jis ten gitaras derino? Wikipedia apie tai visiskai neuzsimena. Skaiciau kelis jo pasisakymus gitaristams skirtuose leidiniuose ir apie darba su Supertramp ten nera nei zodzio. Oficialios jo pareigos yra jazz'o gitaros instruktoriaus padejejas. Nuo 1988 metu yra isleides 17 CD lokalios reiksmes albumu kaip Carl Vertheyen Group (debiutas), Carl Vertheyen, Carl Vertheyen Band ir Carl Vertheyen & Karl Ratzer. Blues ir jazz stiliu gerbejams turetu patikti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS