„Pėdink į Girulius“: vasaros kultūrinių renginių programa vilioja prie jūros | kl.lt

„PĖDINK Į GIRULIUS“: VASAROS KULTŪRINIŲ RENGINIŲ PROGRAMA VILIOJA PRIE JŪROS

  • 0

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro koncertu kitą savaitę prasidės jau tradicine tapusi vasaros kultūrinių renginių programa Pėdink į Girulius“.

Natūralu, kad šiemetis Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos organizuojamas vasaros kultūrinių renginių ciklas bus skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. „Kalbėsime apie asmenybes, kultūros žmones, kurie savo kūryba ir veikla padėjo mūsų valstybingumo pamatus“, – sakė bibliotekos IT ir projektų valdymo skyriaus vedėja Jolita Baltrimienė.

Atskiri vakarai bus skirti Vinco Kudirkos, Vytauto Mačernio, Justino Marcinkevičiaus, Vydūno, tėvo Stanislovo gyvenimui ir kūrybai. Įvairiomis meninėmis formomis apie šias Lietuvai brangias asmenybes kalbės aktorė Virginija Kochanskytė, rašytoja ir muziejininkė Aldona Ruseckaitė, aktorius ir režisierius Petras Venclovas, režisierė ir scenaristė Dalia Kanclerytė, aktorius Rimantas Bagdzevičius.

Liepos 11-ąją, paminint Klaipėdos sąjūdžio prisistatymo Vasaros estradoje 30-metį, vyks renginys „Laisvės keliu: Sąjūdžio vertė ir laikas“. Liepos 13-ąją, minint Sąjūdžio sukaktį, veiks ir klaipėdiečio fotomenininko Sauliaus Jokužio fotografijų paroda, surengta iš tuo laikotarpiu – prieš tris dešimtmečius – užfiksuotų įvykių vaizdų.

Apie Lietuvos istorijos vingius pasakos istorikas profesorius Alfredas Bumblauskas. Vasaros renginių ciklo organizatoriai tikisi, kad pavyks prikalbinti atvykti į svečius ir valstybės istorija paremto romano „Silva rerum“ autorę Kristiną Sabaliauskaitę.

Vyks ir muzikinių renginių. Skambės Klaipėdos styginių kvarteto „Musica Libera“ atliekami kūriniai. Kultūrinių renginių ciklą „Pėdink į Girulius“ birželio 13 d. 18 val. pradės Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro koncertas. Miestiečių ir vasarotojų laukia įspūdingas vakaras.

Visą vasarą nuo birželio 13 d. iki rugpjūčio 29 d., kiekvieną trečiadienį 18 val., publika kviečiama į „Pėdink į Girulius“ ciklo renginius, kurie vyks Girulių bibliotekoje (Šlaito g. 10A). Renginiai – nemokami.

GALERIJA

  • „Pėdink į Girulius“: vasaros kultūrinių renginių programa vilioja prie jūros
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS