Režisierės iš Baltarusijos filmo premjera Lietuvoje vyks Klaipėdoje | kl.lt

REŽISIERĖS IŠ BALTARUSIJOS FILMO PREMJERA LIETUVOJE VYKS KLAIPĖDOJE

  • 0

Balandžio 11-ąją, trečiadienį, 18.30 val. Klaipėdos kultūros fabrike reziduojančiame  kino klube „8 ½” – premjera. Pirmą kartą Lietuvoje bus rodomas režisierės Aleksandros Butor iš Baltarusijos naujausias filmas „Į asmeninę erdvę įeiti draudžiama“. Filmą pristatyti atvyks pati režisierė ir jos kūrybinė komanda.

Režisierė A.Butor daugelyje festivalių pelnė apdovanojimų už gerai žinomą savo filmą „Baltosios rasos“.

Filmo „Į asmeninę erdvę įeiti draudžiama“ veiksmas vyksta mūsų dienomis. Pagrindinis herojus – tai jaunas gabus programuotojas Maksas, kuriantis kompiuterinius žaidimus, paklausus savo srities specialistas. Jo programos visuomet yra kruopščiai sukurtos ir veikia idealiai. Taip pat idealiai yra organizuotas visas Makso gyvenimas. Jis yra nepriekaištingas visose srityse. Tačiau kartą jo nepriekaištingumas sutrinka. Artėja eilinis galutinis terminas, o Maksas stringa prie vienos pasirinkties, kuri jo manymu kol kas nėra ideali. Įmonės vadovybė, nelaikydama šio nebaigtumo esminiu, pradeda prekiauti žaidimu ir švenčia sėkmę. O Maksui tai yra visiškas žlugimas. Niekas net neįtaria, kad iš tikrųjų išoriškai nepriekaištingas Maksas kenčia nuo psichologinės vaikystės traumos. Augintas griežtos motinos fanatiškoje tvarkoje, kur mažiausia dėmė ant marškinių ir sudaužytas puodelis virsdavo tragedija, Maksas visą gyvenimą stengiasi būti visur nepriekaištingas. Neesminė klaida darbe griauna jo nusistovėjusį pasaulį iki pat pagrindų.

Maksas meta viską: įmonę, butą, mašiną ir išvažiuoja į tolimą provinciją, kur jo niekas nesuras. Tačiau mažoje geležinkelio stotyje jis susiduria su savo visiška priešingybe- su tolima nuo tobulumo, tačiau atvira ir emocionalia Maša. Keletas valandų, praleistų su mergina laukiant traukinio, staigiai keičia visus Makso įsivaizdavimus apie gyvenimą.

Bilietai kino klubo nariams – po 2 Eur, ne klubo nariams – po 4 Eur. Bilietus galima įsigyti likus valandai iki kino seanso pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS