Siautulinga ir lyriška M. M. Danio tapyba | kl.lt

SIAUTULINGA IR LYRIŠKA M. M. DANIO TAPYBA

  • 0

Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto g. 22) jau šiandien galima apžiūrėti Mariaus Mindaugo Danio (1961–2015) tapybos parodą „Atmintis“. Ji veiks iki sausio 17 d.

„M.M.Danys buvo ryški, ir kontroversiška Lietuvos meno lauko asmenybė. Jo atvirumas gyvosios tikrovės pulsui, nerimastingas būdas, dinamiškas temperamentas persmelkia visą kūrybą. M.M.Danys kūrė įvairiomis technikomis. Tai mecotinta, litografija, lino raižiniai, pastelės, skaitmeninė spauda, piešiniai, aliejinė tapyba. Aliejinės tapybos kūriniuose atsiveria siautulingas ir lyriškas pasaulis, kuriam nėra ribų: dangaus ir žemės sferos generuoja viena kitą, spalvas ir erdves, sakytum, susieja meilė ir kova. Laisvė ir spontaniškumas išskiria M.M.Danio kūrybą jo kartos dailininkų kūrybos kontekste“, – taip dailininko kūrybą apibūdino dailėtyrininkė prof. dr. Aleksandra Aleksandravičiūtė.

Dažniausiai gamta įkvėpdavo M.M.Danio paveikslų temas. Dailininkas mėgo sodrias spalvas – raudoną, mėlyną, geltoną, – kurias sušvelnindavo jautriomis atspalvių gradacijomis. Tai liudija apie puikius M.M.Danio koloristinius sugebėjimus. Potėpiais menininkas kūrė pulsuojantį faktūrų ritmą, kuris pabrėžia skirtingų būsenų nuotaikas.

M.M.Danio paveikslų parodą klaipėdiečiams pristato tapytojo sūnus Žilvinas Danys.

M.M.Danys gimė 1961 m. Vilniuje. 1979 m. baigė Vienožinskio dailės mokyklą, 1986 m. – Vilniaus dailės akademiją. 1979–1981 m. sudijavo VDA Dizaino katedroje. 2003 m. tapo Lietuvos dailininkų sąjungos nariu.

GALERIJA

  • Siautulinga ir lyriška M. M. Danio tapyba
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS