Žygių pėsčiomis mėgėjus suburs „Karklės žygis 2018“ | kl.lt

ŽYGIŲ PĖSČIOMIS MĖGĖJUS SUBURS „KARKLĖS ŽYGIS 2018“

  • 0

Šios vasaros pabaigoje žygių pėsčiomis entuziastai rinksis į Pajūrio regioninį parką. Čia rugpjūčio 18 dieną pirmą kartą bus surengtas „Karklės žygis 2018“.

Kad šis unikalus renginys taptų realybe, jėgas apjungė trys organizacijos – Pajūrio regioninio parko direkcija, Pėsčiųjų žygių asociacija ir festivalis „Karklė Live Music Beach“.

Pasak Pėsčiųjų žygių asociacijos atstovo Vytenio Genio, „Karklės žygis 2018“ taps išskirtiniu būtent tuo, kad vyks kartu su festivaliu.

„Aš manau, kad bus labai puiki vasaros pramoga poilsiaujantiems Lietuvos pajūryje. Pirmą kartą istorijoje gausis tokia žygio ir muzikos festivalio sintezė, iš kurios kiekvienas galės pasiimti tik tai, ko jam norisi“, – kalbėjo V. Genys. – Tokio formato, tokio pramogų ir žygiavimo sujungimo į visumą dar niekas nėra daręs, todėl tai bus visiškai nauja patirtis dalyviams“. 

„Visų tuo metu atvažiavusių į pajūrį laukia puikus laikas. Būtent tokį savaitgalį aš pavadinčiau turiningu poilsiu prie jūros – ėjimas pėsčiomis vaizdingomis vietomis, daug pramogų, koncertai, sporto varžybos. Viskas sutelpa į vieną savaitgalį. Žodžiu, atvažiuokit, bus faina!, – entuziastingai nusiteikęs pasakojo V. Genys.

Žygio dalyviai galės rinktis iš 3 skirtingų trasų: 10, 20 ir 35 kilometrų. Visų trasų startas ir finišas numatytas Karklės miestelyje tuo metu vyksiančio muzikos festivalio teritorijoje.

Jau dvidešimt metų įvairius pėsčiųjų susibūrimus organizuojančios asociacijos atstovas teigė, kad Karklės žygis bus vykdomas pagal geriausias tokių renginių tradicijas.

„Žinom šiuolaikinių žygių kartelę ir jos laikysimės. Visi dalyviai bus apdovanoti diplomais ir medaliais, trasose bus maitinimo punktai su užkandžiais, šiltu maistu ir gėrimais. Pervertinusius savo jėgas, iš kontrolės punktų parvešime į finišą“, – apie renginio detales pasakojo V. Genys.   

Prie žygio organizavimo aktyviai prisideda Pajūrio regioninio parko direkcija. Anot jos vadovo Dariaus Niciaus, šio renginio tikslas – kad žmonės pajūrį pažintų ne tik kaip paplūdimį.

„Tikiuosi, kad būtent eidami pėčiomis žmonės ims domėtis aplinka ir atras kitas parko vertybes. Šio žygio metu dalyviai turės galimybę susipažinti ne tik su pakrante,  bet ir su žemyninės parko dalies vertybėmis, kurios nėra tiesiogiai prie jūros. Labai dažnai žmonės jų neaplanko, nors pamatyti tikrai yra ką“, – sakė D. Nicius.

Žygeiviai pakeliui nuo starto iki finišo susipažins su vaizdingomis Kukuliškių-Kalotės kaimų apylinkėmis, praeis Olando kepurės skardį, galės stebėti paukščius ties Plazės ežeru.

„Žingsniuodami dalyviai pažins tiek gamtines parko vertybes, tiek ir kultūros paveldo objektus: antrojo pasaulinio karo gynybinius įtvirtinimus, Kukuliškių piliakalnį, jo apylinkėse esantį prieš daugiau nei 100 metų pirklių pasodintą mišką, Karklės bažnyčią“, – vardijo Pajūrio regioninio parko vadovas.

Visi „Karklės žygio 2018“ dalyviai startuos iš Karklės stadiono, o finišas jų lauks paplūdimyje. Pirmieji 100 bilietų platinami už specialią kainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS