Aikštelėje bus daugiau tvarkos | kl.lt

AIKŠTELĖJE BUS DAUGIAU TVARKOS

Automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje šalia Vingio pasažo, atsiras daugiau tvarkos. Planuojama atnaujinti jos ženklinimą, pašalinti per laiką susidėvėjusias klombas.

Tvarka aikštelėje šalia Vingio pasažo susirūpinta, kai Saugaus eismo komisija svarstė klausimą dėl leidimo joje įrengti lauko kavinę.

Miesto tarybos narė Vaida Žvikienė tvirtino dėl šio objekto sulaukusi gyventojų skundų.

Klaipėdiečiai atkreipė dėmesį, kad terasa kelia pavojų eismo saugumui – trikdo matomumą vairuotojams, kurie įsuka į šalia esantį kelią ir iš jo išsuka.

Politikė taip pat pastebėjo, kad lauko kavinė pradėta montuoti, nors leidimas jai dar neišduotas. Paprastai jie išduodami veiklai nuo gegužės 1 iki rugsėjo 30 d.

Po Saugaus eismo komisijos posėdžio statinio aikštelėje nebeliko. Jis buvo išmontuotas.

Atkreiptas dėmesys ir į netvarką šioje teritorijoje.

Pasak V.Žvikienės, šiaurinėje miesto dalyje naujai pastatytų prekybos centrų aplinka kaip diena ir naktis skiriasi nuo pietinėje Klaipėdos dalyje esančių panašių įstaigų. Problemos dažniausiai yra kompleksinės.

Aikštelėje prie Vingio pasažo apsilankė skirtingų savivaldybės skyrių darbuotojai, policijos atstovas. Nutarta kavinės lauko terasą įrengti didesniu, saugesniu atstumu nuo posūkio.

Suplanuota atnaujinti ir pakoreguoti aikštelės ženklinimą, kad būtų užtikrintas didesnis pralaidumas, saugumas. Iš teritorijos bus pašalintos susidėvėjusios betoninės gėlių klombos.

Bus sprendžiamas ir nesaugios pėsčiųjų perėjos prie pasažo klausimas.

Taip pat bus įvertinta jau anksčiau sutvarkytos požeminės perėjos apšvietimo būklė, svarstomos vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo galimybės.

V.Žvikienė vylėsi, kad šie sprendimai padės užkirsti kelią šioje teritorijoje įsivyravusiam chaosui.

„Ateityje būtina plėsti aikštelės automobilių stovėjimo vietas, įrengti požeminius konteinerius. Džiugu, kad greitai prasidės Vingio aikštės ir skvero rekonstrukcija. Ketinama atnaujinti ne tik apšvietimą, dangas bei skverelį, bet ir įkurdinti vietų, skirtų lauko prekybai“, – komentavo tarybos narė.

GALERIJA

  • Aikštelėje bus daugiau tvarkos
  • Aikštelėje bus daugiau tvarkos
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jovita

Pritariu dėl Žardės prekybinio centro tvarkos. Viskas atlikta labai paskubomis ir atmestinai.Nėra jokių želdinių o suoliukus sėkmingai okupavo lauko prekeiviai ir atsisėsti irgi nėra kur.Gaila ,kad nebuvo išnaudotas skverelis,esantis šalia.Kodėl pas mus nėra darbų visumos o tik vyksta lopymas.

Gyventoja.

Bukit malonus ir sutvarkykite iki galo ,,ZARDES PREKYBOS CENTRO PRIEIGAS, , SKVERELIS LIKO APLEISTAS ISVAZINETAS, SUOLIUKAI NUO MARO CARO LAIKU. . JEI Pempininkai ir debreceno rajonai svyti aplinka , TO NEPASAKYSI APIE ZARDES RAJONA, arba medziai prie Aukuro miskelio .taip iki galo zabai ir neisvezti- laukia , kad zole nekokybiska darba pasleptu.

Anonimas

toje pastoginėje kur autobuso stotelė tupi balandžiai ir daro ant galų praeiviams ir šaligatvis pagražintas balandžių išmatomis galvokite ką čia darysite kad nebūtų kur paukščiams tupėti ir dergti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS