Anglas ieško giminių Palangoje | kl.lt

ANGLAS IEŠKO GIMINIŲ PALANGOJE

Pajūrio kurortus Londono turizmo parodoje "Destination" pristatinėjusios turizmo informacijos centro darbuotojos sulaukė jauno anglo prašymo padėti surasti jo gimines, kurie, jo žiniomis, galėjo gyventi Palangoje.

"Aš su kolegėmis iš Klaipėdos ir Neringos Londone vykusioje parodoje pristatėme pajūrio kurortus. Tai specialiai Didžiosios Britanijos rinkai skirta paroda. Netikėtai mūsų stendą susirado jaunas anglas. Jo istorija mus labai sudomino", – pasakojo Palangos turizmo informacijos centro darbuotoja Viktorija Marčiuškienė.

Į lietuvius pačią pirmą parodos dieną kreipėsi Josephas Rose'as. Jaunuolis pasakojo, jog yra vienos Palangos žydų šeimos palikuonis. Jis nurodė, jog jo giminaitis galėjo būti Jonas Klompus.

Tačiau jis nežinojo, ar pirmoji pavardės raidė yra K ar C, tad nurodė kelias galimas giminaičio pavardes – Klompus / Clompus / Klampush.

Sekdamas savo giminės genealoginio medžio atšakomis, vaikinas aptiko Klompus pavarde gyvenusių giminių ne tik Anglijoje, bet ir Amerikoje, Pietų Afrikoje, Rytų Europoje.

"Yra žinių, jog ir Palangoje gali būti jo giminių. Vyrukas prašė pasidalyti šia informacija turizmo informacijos centro feisbuko puslapyje. Jis paliko visus savo kontaktus. Mielai informuosime jaunuolį, jei tik atsilieps žmonės, kurie galėtų būti jo giminaičiai", – tikino V.Marčiuškienė.

Interneto paieškos svetainėse galima rasti Jono Klompus pavardę. Tačiau skelbiama, jog žmogus galėjo būti gimęs Liepojos apylinkėse. Kada šis žydas gimė, nėra žinoma, bet skelbiama, jog mirtis jį ištiko 1937 netų kovo 8-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

huke

Itartinas kazkoks...

O gal

O gal jis buvo tiesiog Klumpius Jonas, nes kažin ar žydai vadino savo vaikus Jonais. O kad nesugrąžintų anglai atgal į TSRS, pasivadino žydu.

Anonimas

Nuo kada zydai anglais tapo tegul iesko izraeli
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS