Arkliais kinkytų karietų verslas gęsta? | kl.lt

ARKLIAIS KINKYTŲ KARIETŲ VERSLAS GĘSTA?

Nors Klaipėdos mieste ir Smiltynėje galėtų išsitekti ir paslaugas teikti 26 arkliais kinkytos karietos, tiek norinčiųjų veikiausiai neatsiras, teigia savivaldybės atstovai, laukiantys šiuo verslu užsiimančių asmenų prašymų.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas pastebėjo, kad norinčiųjų teikti pasivažinėjimo arkliais kinkyta karieta paslaugą Klaipėdoje kasmet vis mažėja.

Iki šio ketvirtadienio, gegužės 31 d., savivaldybėje priimami pageidaujančiųjų teikti tokią paslaugą prašymai.

Numatyti maršrutai: Smiltynės senoji perkėla–Jūrų muziejus–paplūdimys, kur yra suplanuota 10 vietų, Smiltynės naujoji perkėla–paplūdimys – 5 vietos, Kruizinių laivų terminalas–centras–Skulptūrų parkas–Kruizinių laivų terminalas – 4 vietos, Teatro aikštė–centras–Skulptūrų parkas–Teatro aikštė – 4 vietos, Poilsio parkas ir jo prieigos – 3 vietos.

Savivaldybės atstovai nurodo, jog prie prašymo būtinai turi būti pridėta Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduota ir atrankos dieną galiojanti pažyma apie žirgo (arklio) sveikatos būklę, laikymo sąlygas, ženklinimą ir identifikavimą.

Pirmas atrankos organizavimo komisijos posėdis, kuriame bus suregistruojami pateikti prašymai, vyks birželio 1 d.

Apie vertinimo vietą ir laiką kiekvienam dalyviui bus pranešta individualiai prašyme nurodytu būdu.

Teigiama, kad verslininkai jau suskubo teikti prašymus. Vis dėlto tikimybės, kad jų bus daugiau, nei numatyta vietų, tikrai nėra.

"Jų sumažėjo, matyt, rinka viską sureguliavo, turbūt elektriniai traukinukai pasiėmė dalį klientų. Smiltynėje pernai važinėjo 4–5 karietos, Klaipėdos mieste – dvi. Mėnesiui už vieną karietą mokestis siekė 23 eurus", – kalbėjo R.Armonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ita

Arkliu numystas kelias smirdedavo ,buvo nemalonu ,juk niekas neplove jo ,ir daar geriau galetu valytis ir Smiltynes perkela ,zvyras nesluotas po suoliukais nuo ziemos ,o taip norisi svaros

to Aistė

Argi, Jus,(iki siol) nezinote- kad ir ..arklukams reika ir "kaka" ir sisi" padaryti?? Kaip ten -Londone yra su arkliu "kaku"?:))

Aistė

Tai kad kainos nenormalios ir smarvė didžiulė.Jau geriau iš tiesų važiuoti traukinuku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS