Atnaujins išskirtinius uostamiesčio pastatus | kl.lt

ATNAUJINS IŠSKIRTINIUS UOSTAMIESČIO PASTATUS

Senamiestyje esančio fachverkinės architektūros pastatų komplekso, kuris įrašytas į Kultūros vertybių registrą, laukia atgimimas. Lėšų darbams tikimasi gauti iš ES fondų.

Norima sutvarkyti keturis pastatus, esančius Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10, Bažnyčių g. 6, Aukštoji g. 1 / Didžioji Vandens g. 2, Vežėjų g. 4. Jie yra įtraukti į Kultūros vertybių registrą.

Minėti pastatai vertinami kaip išskirtiniai, turintys architektūrinę, urbanistinę, istorinę vertę.

Statiniuose įsikūrusios kelios kultūrinės įstaigos: Kultūrų komunikacijų centras, Lietuvos dailininkų sąjungos ir Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriai, Lėlių teatras.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė informavo, kad, atlikus vertinimą, nustatyta, jog fachverkinių pastatų fasadai yra avarinės būklės.

Tad būtina juos tvarkyti, siekiant išsaugoti bei atskleisti vertingąsias miesto kultūros paveldo objektų savybes, pritaikant edukacinėms, ekonominėms, socialinėms reikmėms.

Numatyta sutvarkyti ir dvi susijusias teritorijas – Menininkų ir Lėlių teatro kiemus.

Įgyvendinus projektą, padidėtų senamiesčio patrauklumas, konkurencingumas bei gyvybingumas. Sutvarkyta teritorija bei lankytojų poreikiams pritaikytos erdvės pritrauktų didesnius žmonių srautus.

Preliminari projekto vertė siekia per 1,2 mln. eurų. Planuojama, kad ES lėšos sudarys apie 1 mln. eurų. Savivaldybė turėtų prisidėti 15 proc. projekto vertės – apie 180 tūkst. eurų.

Miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams užkliuvo, kodėl tokia didelė suma skiriama fasadams atnaujinti.

E.Jurkevičienė atkreipė dėmesį, kad bus šiltinamos sienos, ketinama atnaujinti ir šilumos punktą. Kai kurie politikai pažymėjo, kad daug kainuoja ir patys paveldo pastatų rekonstrukcijos darbai.

Gavus miesto tarybos palaiminimą, bus teikiama paraiška gauti ES paramą. Tai reikia padaryti iki spalio 2 d.

GALERIJA

  • Atnaujins išskirtinius uostamiesčio pastatus
  • Atnaujins išskirtinius uostamiesčio pastatus
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Visą senamiestį

reikia rimtai renovuoti-suskeldėję sienos zigzagais,apsilupę, nušiurę..Buvęs Baltijos kinoteatras kaip ir Jono kalnelio iš Manto g.prieigos niekaip nesutvarkomos.Judas Simas žadėjo kad reikalai pajudės, bet ikikol į seimą nuėjo.Dabar - hren..Stovi sėkmingai griuvėsiai su šabakštynais toliau.Ir visi Rotušėj gerai jaučiasi..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS