Baltijos jūroje baigiamos tarptautinės pratybos | kl.lt

BALTIJOS JŪROJE BAIGIAMOS TARPTAUTINĖS PRATYBOS

  • 0

Šeštadienį Vokietijos Kylio uoste baigiamos dvi savaites Baltijos jūroje vykusios tarptautinės pratybos BALTOPS 16.

„Apibendrinant galima pasakyti, kad šios pratybos leido mums pasitreniruoti, kaip atlikti skirtingas taktines procedūras, supažindinti sąjungininkus su sąlygomis Baltijos jūroje, taip pat bendradarbiauti“, – sakė Estijos laivyno kapitonas leitenantas Johanas-Elias Seljamaa (Johanas-Elijas Seljama).

Jo teigimu, pratybų metu sunkiausios buvo minų paieškos operacija.

Iš viso pratybose dalyvavo maždaug 6 tūkst. kariškių, 50 laivų, 60 lėktuvų ir povandeninis laivas.

Pratybose dalyvavo Belgijos, Kanados, Danijos, Estijos, Prancūzijos, Gruzijos, Vokietijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Norvegijos, Portugalijos, Švedijos, Turkijos, Jungtinės Karalystės bei Jungtinių Valstijų pajėgos.

Kaip nurodoma Lietuvos kariuomenės tinklalapyje, Lietuvos karinės jūrų pajėgos šiose pratybose dalyvauja su dviem laivais: patruliniu laivu P12 „Dzūkas“ bei štabo ir aprūpinimo laivu N42 „Jotvingis“. Taip pat šiose pratybose Lietuvos KJP karininkas kmd. ltn. Tadas Jablonskis, Baltijos šalių karinių laivų BALTRON junginio vadas, BALTOPS 16 pratybų metu vadovauja vienam iš trijų priešmininių laivų grupės junginių, kurį sudaro šeši laivai iš Latvijos, Estijos, Lietuvos, Prancūzijos ir Vokietijos bei JAV narų-išminuotojų komanda.

GALERIJA

  • Baltijos jūroje baigiamos tarptautinės pratybos
  • Baltijos jūroje baigiamos tarptautinės pratybos
  • Baltijos jūroje baigiamos tarptautinės pratybos
  • Baltijos jūroje baigiamos tarptautinės pratybos
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS