Bastionų komplekso kaimynystėje – jauki namų erdvė | kl.lt

BASTIONŲ KOMPLEKSO KAIMYNYSTĖJE – JAUKI NAMŲ ERDVĖ

Jau kitąmet, užbaigus Jono kalnelio ir jo prieigų tvarkymo darbus, miestiečiams atsivers dar neregėtas senamiesčio veidas. Gyventojams bus įrengtos pasivaikščiojimų, aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos, o teritorijoje aplink Jono kalnelį esantys statiniai, daugiabučiai namai subtiliai įsilies į gamtovaizdžio paveikslą. Tai leis klaipėdiečiams pajausti gamtos dvelksmą miesto fone.

Rekonstrukcijai – milijonai eurų

Bastionų kompleksui (Jono kalneliui) ir jo prieigoms sutvarkyti skirta per 2 mln. eurų.

Už šias lėšas planuojama įrengti ir atstatyti tiltus, požeminius tunelius, inžinerinius statinius, atnaujinti viešąją infrastruktūrą.

Pagražės ir visa teritorija, bus atnaujinti želdynai, pasodinta naujų augalų, įrengtos vaikų žaidimų aikštelės.

Naujai nutiestais pėsčiųjų-dviračių takais vaikščiodami ir važinėdami gyventojai galės netrukdomai grožėtis atsiveriančiu gamtovaizdžiu, atitrūkti nuo miesto šurmulio.

Ant paties šlaito bus įrengtos amfiteatro tipo sėdėjimo vietos.

Taip pat planuojama rekonstruoti prie Dangės upės ir į vandens salą vedančius tiltus, sutvarkyti pakrantes.

Atsižvelgiant į neįgaliųjų poreikius, bus įrengtas ir neįgaliesiems patekti į teritoriją skirtas keltuvas.

Pokyčių itin laukia senamiestyje, Bangų gatvėje neseniai išdygusio modernaus daugiabučio "Ravelino namai" gyventojai, mat pro moderniai įrengtų butų langus atsivers visa Bastionų komplekso panorama.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vienoje iš senamiesčio reprezentacinių erdvių pramogų taip pat netrūksta.

Per Jonines ant Jono kalnelio liepsnoja laužas, Jūros šventės metu įvairiomis spalvomis žaižaruoja šokantis fontanas.

Susipina istorija ir naujovės

Ne vienas klaipėdietis važiuodamas akmenimis grįsta Bangų gatve pastebėjo priešais Jono kalnelį statomus daugiabučius pastatus.

Dėl strategiškai palankios vietos, pačioje senamiesčio širdyje įrengtuose daugiabučiuose įsikurti nusprendžia vis daugiau šeimų.

Visai šalia įsikūrę darželiai, mokyklos, esti miestiečių pamėgtos lankytinos vietos, nusidriekia Trinyčių tvenkinys ir parkas.

Gyventojus žavi ir architektūrinis senamiesčio paveldas, subtilus gamtovaizdis, vinguriuojanti Dangės upė.

Istorine uostamiesčio praeitimi besidomintys klaipėdiečiai žino, jog kadaise, kur šiuo metu įsikūrę "Ravelino namai", XVII a. stūksojo miesto gynybiniai įtvirtinimai.

Simboliška, tačiau šių namų gyventojai atsiduria tarsi dviejose laiko epochose, kur susilieja praeitis, istorija ir tenkinami šiuolaikinio žmogaus poreikiai.

Įrengs stebėjimo kameras

Užbaigus rekonstrukcijos darbus, minėtoje teritorijoje bus įdegtos vaizdo stebėjimo kameros ir apsaugos sistema.

Šis sprendimas padės užtikrinti prie Jono kalnelio vaikštinėjančių miestiečių bei gyventojų saugumą ir ramybę.

Neabejojama, jog, užbaigus rekonstrukciją, susidarys palankesnės sąlygos plėstis kultūrinei, socialinei, ekonominei veiklai.

Tikimasi, jog po rekonstrukcijos ši vieta taps gerokai patrauklesnė ir turistų akims.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

deinis

Gal gerai kad tvarkosi o aš labai pergivenu dėl Bangų gatvės ,jei pastatys tiltą ir palyks akmenis gatvėje,kaip dabar Tiltų gatvėje,neduok DIEVE,kitas momentas GIRULIŲ plentas ,kas taip suprojektavo kkad autobusas negali įvažiuoti į kalną neivažiaves į priešpriešinę juosta ,kol dar nevėlų reikia nupiauti statų kampą ,kad galėtų nekliudomai įvažiuoti į kalną autobusai ir kitas transportas,nežinau kur kreiptis bet čia reikia rėkti visa gerkle

valdžioje – svetimi

Klaipėdos valdžioje sėdi žmonės, kurie ne tik kad nemyli Klaipėdos, nežino jos istorijos, jos buvusios grožybės, jos dvasios, bet, atrodo, kad miesto tiesiog nekenčia. Ar galima tokius monstrus statyti misto širdyje. Klaiku.

Joris

Šlapintis nelabai kur pavyks- aplink vien kameros kabos. O.kad straipsnis užsakytas, labai įžvalgiam ir būti nereikia. Dėl triukšmo, tai ne kavinės, restoranai ar žmonių klegesys jį sukels, o šalia greit pradedamas statyti Bastionų tiltas, jis pagadins ramybę gerokai daugiau žmonių, nei šio namo gyventojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS