Baudas skirs ir benamiams | kl.lt

BAUDAS SKIRS IR BENAMIAMS

Viešose erdvėse girtaujantys benamiai ir kiti asocialūs asmenys nebeatsipirks įspėjimu. Už pažeidimą jiems bus skiriamos piniginės baudos. Kontrolieriai ketvirtadienį suorganizavo pirmą tokį patikrinimą.

Pasisėdėjimas kapinėse

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, policijos pareigūnai, nakvynės namų atstovai patikrinimą pradėjo nuo Sportininkų gatvės.

Apvažiuotos vietos, dėl kurių skųstasi, kad girtaujama ir renkasi asocialūs asmenys, kur anksčiau buvo surengti patikrinimai ir užfiksuota tokių pažeidimų.

Kontrolieriai pasuko į senąsias Vitės kapinaites. Kad čia renkasi asocialūs asmenys, girtaujama, šiukšlinama, informavo rajono seniūnaitis, gyventojai.

Kapinaičių teritorijoje sėdėjo vyrų kompanija. Pareigūnams sutiktieji tvirtino, kad jie čia tik sėdi, jokių alkoholinių gėrimų neturi.

„Matyt, dar nebuvo nusipirkę“, – svarstė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Toliau kontrolieriai patraukė prie vaikų lopšelio-darželio, esančio adresu Sportininių gatvė 17, prieigų. Įstaigos vadovė taip pat skundėsi, kad čia renkasi ir girtauja asocialūs asmenys.

Šioje vietoje pareigūnai lankėsi nebe pirmą kartą. Tačiau nei dabar, nei anksčiau pažeidimų nužfiksuota.

Išvežė policijos pareigūnai

Iš Sportininkų gatvės pareigūnai patraukė į miesto centrą, prie buvusio „Vaivos“ kino teatro pastato. Reaguota į pranešimą, kad asocialūs asmenys renkasi namo kieme, surenka iš konteinerių tarą, ją priduoda ir girtauja.

Minėtoje vietoje sėdėjo trys asmenys. Vienas vyras buvo neblaivus, elgėsi neadekvačiai, šūkavo. Šalia stovėjo jo raudonas dviratis. Neblaivus vyras prisiekinėjo, kad girtas dviračių nevažinėja.

„Baudos labai didelės“, – tvirtino vyras. Policijos pareigūnai iškvietė kitą ekipažą, kad pažeidėjas būtų išvežtas į komisariatą. Paimta ir jo transporto priemonė.

Eidamas į pareigūnų automobilį, vyras klausinėjo, kokia bauda už važiavimą dviračiu, esant neblaiviam. Į mašiną jis vos neatsisėdo rūkydamas.

Toliau kontrolieriai nuvyko į M.Mažvydo alėją, tačiau kontrolieriai čia nieko nerado. Pažeidimų neužfiksuota ir prie Taikos prospekto 10 namo.

Įsirengė apartamentus

Benamiai buvo įsikūrę Ąžuolyno giraitės parko pašonėje. Čia jie buvo prisitempę kilimų, atsinešę maisto produktų, išdėlioję jiems būtinus daiktus. Benamių paprašyta iškuopti teritoriją, susirinkti savo mantą.

Neblaivūs asmenys buvo išvežti į policijos komisariatą. Manoma, kad benamiai šioje vietoje leidžia laiką jau kelis mėnesius.

„Jiems patogu. Dieną sėdi čia, o naktimis patraukia į netoliese esančius nakvynės namus“, – tvirtino vedėjas.

Kontrolieriai dėl situacijos susisiekė su komercinio pastato savininkais ir greta esančio daugiabučio namo bendrijos atstovais.

Gyventojai atsisakė suoliukų

Dėmesio sulaukė ir Debreceno gatvės gyvenamasis kvartalas. Buvo gautas skundas, kad Taikos prospekto 97 namo kieme, kuris yra už aikštės, renkasi asocialūs asmenys.

Kontrolieriai jau anksčiau buvo nuvykę į šį kiemą. Tada sutikti besibūriuojantys vyrai, tačiau jie vartojo ne alkoholį, o pieną.

„Šį kartą neradome nei asocialių asmenų, nei šiukšlių, nei suoliukų, kurie anksčiau buvo įrengti ir, matyt, traukė minėtus žmones. Veikiausiai suoliukus pašalino patys gyventojai, neapsikentę girtuoklių“, – spėjo vedėjas.

Suoliukų nebeliko ir Sausio 15-osios gatvės 10 ir 12 namų kieme. Čia gyventojai skundėsi dėl tos pačios problemos.

V.Valys pasakojo, kad šis patikrinimas išsiskyrė tuo, kad benamiams, socialiems asmenims už girtavimą ar girto pasirodymą viešoje vietoje buvo skiriamos baudos. Anksčiau būdavo apsiribojama įspėjimu.

Bauda už šį pažeidimą pirmą kartą prasižengus siekia nuo 8 iki 14, antrą – nuo 14 iki 86 eurų.

Paklaustas, ar nekils problemų dėl baudų išieškojimo, V.Valys atsakė: „Jei turi iš ko gerti, vadinasi, turi ir pajamų. Jie gauna pašalpas, pensijas. Baudas išieškosime.“

GALERIJA

  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
  • Baudas skirs ir benamiams
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

anda

tiesiog ploju atsigulęs. reikia susimokėti baudą už tai, kad neturi pinigų. fantastika.

AZ

Viršūnė.Štai pagaliau ir atradom ,kaip padaryti valstybės biudžeta nedeficitiniu.Valio.

minde

cekijoj prasmirdusiu nesu mates sedi su nike kedais ir rekalavo dar apsiprause ten gal jiem liepia praustis nakvynes namuose pas mius vandeny taupo geriau ligas nesioja esmaudo tvarka turi but o pas kai rusijoj ten ir prasmirde.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS