Bus daugiau vietų darželinukams | kl.lt

BUS DAUGIAU VIETŲ DARŽELINUKAMS

Šiaurinėje uostamiesčio dalyje ketinama padidinti vietų darželinukams skaičių. Bus siekiama, kad greta Tauralaukio progimnazijos išdygtų priestatas, kuriame atsirastų apie 100 naujų ikimokyklinio ugdymo vietų.

Klaipėdos savivaldybėje aptarta galimybė teikti paraišką ir siekti ES finansavimo kuriai nors miesto ikimokyklinio arba priešmokyklinio ugdymo įstaigai modernizuoti įrengiant 100 naujų ugdymo vietų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos teigimu, paraiškai teikti neskiriama daug laiko, todėl miestas turi apsispręsti, kurioms įstaigoms modernizuoti sieks finansavimo.

Anot E.Mantulovos, renkantis įstaigą pirmiausia nuspręsta atsižvelgti į miesto strateginiame veiklos plane numatytas modernizuoti ir atnaujinti ikimokyklines įstaigas bei įvertinti vietų skaičiaus didėjimo poreikį.

Įvertinus šiuos kriterijus nuspręsta, kad papildomų vietų darželinukams labiausiai reikia šiaurinėje miesto dalyje.

"Žvilgsnis natūraliai nukrypo į šiaurinę miesto dalį ir į Tauralaukio gyvenvietę. Strateginiame veiklos plane turime priemonę modernizuoti vaikų darželį ir ikimokyklinio ugdymo erdvę Tauralaukyje, Tauralaukio progimnazijos teritorijoje", – paaiškino E.Mantulova.

Urbanistai, žemėtvarkininkai bei kiti savivaldybės specialistai vertino, ar esamame tos ugdymo įstaigos sklype įmanoma įsteigti 100 naujų ugdymo vietų.

"Kai kuriuos techninius, procedūrinius darbus atlikti reikėtų, bet tokios galimybės būtų, todėl buvo pasirinkta pagal šią priemonę teikti paraišką priestato Tauralaukio progimnazijos teritorijoje prie dabar esančio darželio statybai", – teigė administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Numatoma, kad iš ES būtų galima gauti apie 807 tūkst. eurų. Kartu su minimaliu reikalaujamu savivaldybės prisidėjimu bendra projekto vertė galėtų siekti maždaug milijoną eurų.

GALERIJA

  • Bus daugiau vietų darželinukams
  • Bus daugiau vietų darželinukams
  • Bus daugiau vietų darželinukams
  • Bus daugiau vietų darželinukams
  • Bus daugiau vietų darželinukams
  • Bus daugiau vietų darželinukams
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rasa

Tikrai apmaudu, kad du metus pagal registracija lauki darželio ir jo negauni !!!! Tikrai vien dragunų kvartalui reikia atskiro darželio!

Alius

Broniui Tu nepavydek kad kiti gyvena aplink klaipeda ir raso vaikus i miesta. Gyveni savo butelyje ir nerasynek cia visokiu veju :))).

Logistikos egzpertas

logiška, nes daug emigruos. :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS