Buvusiam policijos komisariatui sužibo viltis | kl.lt

BUVUSIAM POLICIJOS KOMISARIATUI SUŽIBO VILTIS

Uostamiesčio valdžia žengė naują žingsnį, kad miestui būtų perduoti pastatai, kuriuose anksčiau veikė policijos komisariatas. Mainais į šį objektą pasiūlytas kitas, kurio dydis ir vertė adekvati.

Reagavo greitai

Viltis, kad miestui bus perduoti pastatai, kuriuose anksčiau veikė policijos komisariatas, atsirado po miesto mero Vytauto Grubliausko pokalbio su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Kompleksas yra perduotas valstybės įmonei "Turto bankas". Objektas buvo bandomas parduoti aukcione, tačiau nesėkmingai. Po mero ir ministro pirmininko pokalbio buvo sustabdytas komplekso, esančio Jūros gatvė 1 ir 1B, pardavimas.

Finansų ir Vidaus reikalų ministerijų,"Turto banko" S.Skvernelis prašė atidėti numatytus sprendimus dėl šio nekilnojamojo turto. Taip pat išnagrinėti Klaipėdos mero prašymą ir pateiktus pasiūlymus dėl tolesnio šio objekto panaudojimo.

"Operatyvi ministro pirmininko reakcija į mano prašymą buvo pirmas realus žingsnis į priekį. Taip pat mums buvo užduoti namų darbai – pateikti nekilnojamojo turto objektų, kurie galėtų būti išmainyti į buvusius policijos komisariato pastatus, sąrašą", – pasakojo meras.

Pasiūlė mokyklą

Uostamiesčio savivaldybė užvakar išsiuntė savo pasiūlymą "Turto bankui".

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo pavaduotoja Genovaitė Paulikienė teigė, kad pastatus, kuriuose veikė policijos komisariatas, siūloma iškeisti į statinį, esantį adresu Naikupės gatvė 25.

Pastarajame dabar veikia I.Simonaitytės mokykla. Tačiau, anot vedėjos, nuo rugsėjo 1-osios šią įstaigą planuojama perkelti į Klaipėdos suaugusiųjų gimnaziją (I.Simonaitytės gatvė 24).

Toks sprendimas priimtas, siekiant racionaliai panaudoti patalpas. Be to, atkreipiamas dėmesys, Naikupės gatvės 25 pastato būklė yra prasta. Po perkėlimo įstaigoje iš ryto mokytųsi vaikai, vakare – suaugusieji.

"Kai tas pastatas būtų tuščias, galėtume jį atiduoti "Turto bankui". Siūlytas tik vienas objektas, nes turi būti adekvati vertė norimam išmainyti. Pastatų, kurie būtų dideli, nenaudojami, neturime. Sunku pasakyti, kokio atsakymo sulauksime", – komentavo vedėja.

Jei "Turto bankui" objektas tiks, anot V.Grubliausko, prasidės mainų procedūros. Jos neturėtų trukti ilgai.

Anot G.Paulikienės, pasitaiko atvejų, kai savivaldybės keičiasi nekilnojamojo turto objektais.

Iniciatyvos ėmėsi menininkai

Spalio pabaigoje vykusiame posėdyje miesto taryba pritarė, kad iš "Turto banko" būtų perimti pastatai, kuriuose anksčiau veikė policijos komisariatas.

Komplekse norėtų įsikurti menininkai. Kūrybininkų bendruomenė pati ėmėsi iniciatyvos, kad pastatai būtų perimti. Idėją pritaikyti buvusį policijos pastatą kultūros reikmėms palaikė daugiau nei 300 kultūros bendruomenės atstovų. Miesto taryba patvirtino ir komplekso įveiklinimo koncepciją.

Norima, kad buvusiuose policijos pastatuose atsirastų renginių erdvės, muziejai, galerijos, jaunimo kultūrinių iniciatyvų inkubatorius, įsikurtų reziduojantys ir visuomenei kūrybą pristatantys menininkai, o šalia – ir nedidelės autorinių darbų parduotuvėlės, kavinė, muzikos klubas. Norima teikti ir išskirtinio apgyvendinimo paslaugos.

Miesto tarybos nariai beveik vieningai sutiko, kad buvusius policijos komisariato pastatus savivaldybė turėtų perimti. Pabrėžta, kad statiniai, kurių dalis saugomi valstybės, sparčiai nyksta.

Skaičiuojama, kad komplekso rekonstrukcija atsieitų apie 10 mln. eurų. Teigiama, statiniai būtų tvarkomi ir įveiklinami, kooperuojant savivaldybės biudžeto, nacionalinių bei tarptautinių fondų, menininkų ir privačių investuotojų lėšas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Dariui

jau ir tep pilna tokiu verslo patalpu-vieni ofisai ir kontorėlės.Na dar nykštukinės arba prasto maisto kavinės..Klaipėda nuo to patapo visai nyki.

Darius

Verslas būtu investavęs pinigus, papuošęs miestą, sukūręs darbo vietas o dabar milžiniškas miesto lėšas koncervuosim, kad turėtume miesto gėdą, vaiduoklį.

Gvidas

Ten reikia irengti bordeli. Puikiai tam tinkantis pastatas. Butu vienintelis bordelis Baltyjos salyse, isivaizduokite kiek lankytoju ir pinigu pritrauktu i miesta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS